Kiyoshi maksis 278-kilogrammise tuunikala tüki eest 3,1 miljonit dollarit ehk ligi 2,7 miljonit eurot. Mees ise kommenteeris väljaandele AFP asja nii, et ta ostis lihtsalt head tuunikala. “Hind oli kõrgem, kui esialgu arvasin, aga loodan, et mu külastajad söövad seda suurepärast tuuni,” lisas mees.

2013. aastal kulutas ta kvaliteetsele tuunikala tükile 1,4 miljonit dollarit. Kusjuures seda oksjonit on peetud viimased kaheksa aastat ja seitsmel korral on Kiyoshi Kimura teinud kõrgeima pakkumise.

Selgub, et sushi-ettevõtted ja hulgimüügiga tegelevad firmad maksavadki sageli aasta esimesel enne koitu peetaval oksjonil üüratuid summasid kõige paremate ja kvaliteetsemate kalade eest.

Tegemist on erilise oksjoniga, mille võitmine on teatud mõttes prestiižne. Kiyoshi ärile toob see kahtlemata kuulsust juurde. Tavaliselt maksaks tema ostetud tükk aga ligikaudu 53 000 eurot.

Viimaste aastate jooksul on siniuim-tuuni hind muutunud kallimaks. See annab aimdust, et liik on ohus ja tegemist on haruldase saagiga. Eelmise aasta keskpaigast on siniuim-tuuni hind Tokyos tõusnud üle 40 protsendi.