Lisaks on pea igal inimesel soov taastada kuskilt pööningult või vanakraamiturult leitud mööbliesemeid. Taaskasutus on ühiskonnas väga populaarne. Ja kindlasti me teame kõik vähemalt ühte tuttavat, kes on hakanud ise taastama või aidanud sõbral taastada vana talumaja.

Et teie unistused täituksid, siis meie aitame unistuste täitumisele teed rajada! Selleks tuleb uurida Tallinna ehituskoolis pakutavaid võimalusi, valida välja sobivaim eriala ja asuda ehituskooli õpilaseks.

Uued võimalused — uues keskkonnas, sest 2014. aasta sügiseks valmib kooli ajaloolises asukohas aadressil Pärnu mnt 162 uus praktikahoone, mis sisustatakse uusima tehnikaga ja renoveeritakse põhjalikult kooli peahoone. See tähendab, et sügisel kooli sisseastuvad õpilased saavad õppida Eesti kõige uuemas ja kaasaegsemas ehitus- ja puiduerialade õppebaasis. Nii et valik on sinu!

Ehitusviimistleja erialal õppides omandad oskused, et valmistada ette aluspinnad, õpid värvimist, lakkimist, krohvimistöid, plaatimistöid, dekoratiivviimistlust, rullmaterjalidega katmist (nt tapeet).

Üldehitaja ehk kivi- ja betoonkonstruktsioonide ehitaja erialal omandad müürsepatöö üld- ja põhioskused, krohvimis- ja plaatimistööd, kipsplaatide paigaldust, tutvud kaasaegsete ehitustehnoloogiate ja materjalidega.

Ehituspuusepa erialal omandad oskused puitkarkasside valmistamiseks. Õpid puitpõrandate, treppide, katusekonstruktsioonide ning puitkarkassi ehitamist ja paigaldamist.

Elektriku erialal õppides omandad elektriku põhi– ja üldoskused: juhtmete, kaablite, valgustite, elektrikilpide paigaldamine ja hooldamine.

Tisleri erialale õpid tundma puidu liike ja puitmaterjale, mööblitööstuses kasutatavaid materjale ja tehnoloogiad ning lihtsate mööbliesemete konstrueerimist ja valmistamist.

Keskkonnatehnika lukksepp paigaldab, hooldab, reguleerib, remondib ja demonteerib ehitiste kütte, vee- ja kanalisatsioonitorustikke ning –seadmeid.

Lisaväärtusena on Tallinna ehituskoolis restaureerimise valdkond. Kui sa oled omandanud esmased oskused ja sind huvitab ajalooliste majade ja esemete hingeelu ning sa väärtustad ajalooliste esemete ja majade taastamist, siis nüüd on sul uus võimalus jätkata õpinguid restaureerimise valdkonnas. See on omaette maailm, kus omandatakse oskused, et taastada nii ajalugu kui ka kultuuri.

Tallinna Ehituskool ei paku seinast seina erialasid, sest oleme pühendunud ehitus-, puidu- ja elektrivaldkonna erialade õpetamisele. Aga kui sulle meeldib oma kätega tööd teha, siis oled väga oodatud meie meeskonda, sest lisaks õppimisele ja oskuste omandamisele peame lugu traditsioonilistest üritustest ning sõbralikust ja turvalisest keskkonnast!

Sinu Tallinna Ehituskool
www.ehituskool.ee

Vaata ka VIDEOT.

Jaga
Kommentaarid