Pane kirja oma eesmärgid. Hästi sõnastatud eesmärgid aitavad plaani koostamisele kaasa. Heal plaanil on vahe-eesmärgid, mille saavutamist on võimalik jälgida. Hea plaani tunnus on see, et seda saab muuta, kuid muutusi tee enne kui tähtajad kätte jõuavad.
Mõnikord võib juhtuda, et on vaja teha mitut asja korraga. Sellisel juhul on parem kõik vajalik iga päev üles kirjutada, sest muidu võib midagi ununeda. Koostatud loend annab ülevaate, millised tööd vajavad tegemist. Kui oled sellise loendi koostanud, nummerda kõik ülesanded alustades kiiretest ja tähtsatest ning lõpetades mitte nii kiirete ja tähtsatega.
Analüüsi iseennast ning jõua selgusele, kas oled hommiku, keskpäeva või õhtu(öö) inimene. Tähtsad, keskendumist nõudvad tööd tee siis, kui pea töötab kõige paremini.
Püüa iga päev täita võimalikul palju ülesandeid, alustades number ühest. Kui oled töö ära teinud, siis kriipsuta see nimekirjas läbi. See annab sulle tunde, et liigud edasi ning oled endaga rahul.
Õhtul kirjuta uus nimekiri, kuhu kirjutad tegemata jäänud tööd ja lisa uued. Uut päeva alustades vaata nimekiri üle, see aitab kohe töödega alustada. Igas päevas on 1-2 üliolulist tegevust, mis annavad 80% kogu päeva tulemustest. Arvesta sellega, et sa ei jõuagi kõiki kirja pandud tegevusi ühes päevas tehtud, tõenäoliselt jõuad täita 80% töödest.
Töö, mis võtab aega kuni 5 minutit – tee kohe.
Alusta iga päev vähemalt ühe edasilükatud tegevusega. Alustamata tööd on stressi allikad, lõpetatud tööd selle ravi.
Leida üles tegevused, mis raiskavad sinu aega. Selleks, et teada saada, kui kaua sa ühte või teist tegevust tegid, mõõda aega. Aega saad mõõta näiteks Toggl’is.

Tallinna Tehnikakõrgkooli ehitusteaduskonna üliõpilased mõõdavad õppimiseks kasutatud aega Toggl’is. Õppimisele kasutatud aeg ei ole kulutatud aeg! Üliõpilased koostasid juhendi, kuidas Toggl’is ajamõõtmist alustada. Selle leiad SIIT!

Ole ennast juhtiv üliõpilane, vaata videot:

Vaata lisaks teiste põnevate teemade ja ülikoolis õppimise alustamise nippide kohta Tudengiveebist!