"Öösel sünnitas Darla kaks, hommikul veel kolmanda kutsika," kinnitas rõõmu-uudist Publikule Tallinna loomaaia loodushariduse ja avalike suhete osakonna juhataja asetäitja Inari Leiman.

"Me pole veel kindlad, kas ta on sünnitamise lõpetanud," rääkis 3. aprillil Publikule Leiman ja lisas: "Tema kõht oli ikka väga suur." Otsepildis jälgitava kaamera kaudu on näha, et tänaseks on Darlal sündinud ikkagi kolm poega ja lisa pole tulnud.

Kutsikatele nimesid pole veel välja mõeldud: "Sugu ei saa me teada veel enne mõnda kuud. Kahe kuu pärast on vaktsineerimine, seni laseme emal kutsikaid kasvatada ja nendega aega veeta."

Darla sünnitas viienda pesakonna lapsi. "Darla on tubli ema ja enne teist kuud me tema ja laste vahele sekkuma ei hakka. Ta on juba viienda pesakonna lapsi ise vastu võtnud. Temaga muret ei ole," kiitis naine leopardiemmet.

Kutsikatel lastakse emaga koos olla kuni 8-9 kuud. "Kutsikad Eestisse ei jää. Neil lastakse elada koos emaga 8-9 kuud, siis otsitakse neile uued kodud," ütles lõpetuseks Leiman.

Amuuri leopard Darla on sündinud Berliini loomaaias (Berlin Tierpark) 2004. aastal, Tallinnas elab ta 2005. aasta sügisest.

Seda, kuidas vastsündinud leopardipojad Darlaga aega veedavad, saad otsepildis jälgida SIIT!