Tallinna noortenädal toimub käesoleval aastal juba kaheksandat korda ning nelja päeva jooksul saab osa tsirkusetendustest, tantsuetteastetest, muusikalisest salongiõhtust, filmi- ja robootika töötubadest, loengutest ja paljust muust. Kogu sündmuste kavaga saab tutvuda noortenädala kodulehel www.noortenadal.ee.

Tallinna noortenädala juhtmõtteks on loovusele innustamine ning programmiga soovitakse suunata nii noori kui ka noortega tegelevaid inimesi vaatama harjumuspärastest raamidest välja. Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvarti sõnul pakub noortenädal võimalusi eneseteostuseks ja omaalgatuseks erinevas vanuses noortele. „On hea meel tõdeda, et noortenädalast on saanud traditsiooniline sündmus, mille kavas olevad esinemised, töötoad ja loengusarjad on sündinud noorte endi algatusel. See ongi noortenädala eesmärgiks – pakkuda noortele platvormi eneseteostuseks, “ rääkis abilinnapea Tallinna noortenädala sihtidest ja ootustest.

Rulatamine kui kunst noortenädalal
Nädala avab 21. oktoobril ainulaadne kunsti, linnaruumi ja rulakultuuri ühendav sündmus “Rulatamine kui kunst”. Tegu on 2014. aastal Tallinna noortenädalal alguse saanud projektiga, mille raames leidis Rotermanni kvartalis esitlemist funktsionaalne rulatatav linnaruumimööbel. Tänavusel noortenädalal Kultuurikatlas esitletav kunstiprojekt keskendub rulaarhitektuurile kui kunstivormile, mis hõlmab endas peale füüsilise keha ka visuaalset keelt – see on rulaskuptuur, mis kujundatakse akromaatiliste värvide ja valgusega. Kultuurikatla katelde saali üles seatav installatsioon pole pelgalt vaatlemiseks, vaid sellel hakkab aset leidma performance-stiilis rulajämm, kus kohalikud rulatajad skulptuuri eri tahke vastavalt isiklikule loomingulisele tajule füüsiliselt praktiseerida saavad. Samal ajal astub üles Noortebänd 2013 võitja Ziggy Wild.

Õhtusöök toidublogijatega
22. oktoobril kell 17–21 toimub Eesti Arhitektuurikeskuse Arhitektuurikatlas pidulik õhtusöök „Gurmeedinee“, kuhu on oodatud toiduvalmistamisest, -stilistikast, -blogimisest ja –fotograafiast huvitunud noored vanuses 15–26 eluaastat. Õhtusöögil osalevad ekspertidena tunnustatud oma ala professionaalid nii toidufotograafia, kokanduse kui ka toidublogimise vallast, kes jagavad noortele inspireerivaid lugusid põnevamatest tööalastest väljakutsetest. Lauatagust vestlust juhib Ženja Fokin.

Noortebänd 2015 finaalkontsert
Noortenädala lõpetab laupäeval, 24. oktoobril kell 18.00 Kultuurikatlas algav Noortebändi pidulik finaalkontsert-gala. Noortebänd tähistab tänavu oma 15. tegutsemisaastat ning pidulikul punase vaiba galaõhtul selgitatakse välja ka see õnnelik bänd, kes hakkab kandma Noortebänd 2015 võitja tiitlit.

Tallinna noortenädala peakorraldaja on Tallinna Spordi- ja Noorsooamet.
Vaata lisainfot Noortnädala koduleheküljelt ja Facebookist.