Projekti rajajateks on Uus-Meremaal resideeruvad Lauri Liblik, Marju Sokman, Tanel Laansalu, Laura Käesel ja Laura Kaasik, kes usuvad, et Eesti Nokiad ja Skype’id on meie enda inimesed, kellel on soov, tahe ning oskused midagi ära teha ka väljaspool Eestit.

"Läbi Kiikingu soovime siinsetele elanikele, turistidele ning mõistagi teistele eestlastele tutvustada uut spordiala, mida Uus-Meremaa pole varem näinud ning mis kogub populaarsust üle maailma. Samuti soovime läbi selle tutvustada meie erilist kultuuri ning elavdada siinset eestlaste kogukonda, mis aitab hoida seda haruldast keelt, mida me räägime. Ja lubame, et iga eestlane saab vähemalt ühe korra tasuta kiikuda," ütlevad noored.

Hooandjatelt saadud raha läheb Kiikingu käima lükkamiseks Uus-Meremaal, milleks on maatüki rent ja üritustel osalemiste tasu. Samuti vajab raha ka kohalik paberimajandus, mis sisaldab ettevõtte loomist, ohutusplaani koostamist, raamatupidamisteenust, kindlustust, meelelahutusseadme sertifikaati jne. Et kiik jõuaks ühest kohast teise, vajavad eestlased käru ning muid väiksemaid tarvikuid. Ning kuna tegu on uue asjaga, siis vajatakse raha turundamiseks.

Vaata tutvustavat videot: