Kiiking

Portaal kirjutab, et tegu pole lihtlabase lastele mõeldud lõbustuse, vaid tõelise ekstreemspordiga, kust ei puudu adrenaliin ja omajagu ohtlikkust. Üle võlli võnkumist kirjeldatakse kui "hullumeelset ja uskumatult cooli" tegevust.

Tasuta ühistransport

Ja see juhtuski! Edgar vajutas Eesti maailmakaardile ja seda täitsa heas mõttes: portaali hinnangul on Savisaar lausa geenius, kes on tabanud mitu kärbest ühe hoobiga: tasuta ühistransport ärgitab inimesi vähem autoga sõitma, end tallinlaseks registreerima ja selle kaudu linnakassat täitma. See teeb vaeste elu ja üldise liiklemise lihtsamaks, mis omakorda ühtlustab ja suurendab kauplejate tulusid terve linna piires.

Eurovisioon

Portaali hinnangul on tõeline saavutus, et muidu nii poliitilisel lauluvõistlusel skoorisid 2001.aastal esikoha Tanel Padar ja Dave Benton. See tõi hullumeelse laulukarusselli pealinna, tingides vajaduse ehitada tuttuus kontserthall, mis tegelikult oli tol momendil riigile ja rahva rahakotile liiga raske koorem.

Online-valimised

Kui ülejäänud riigid alles arutlevad, kas kehtestada valimistel online-süsteem või mitte, siis Eesti kasutab seda juba praktiliselt 10 aastat. 2005.aastal massidesse levinud innovatsioon tõestab, et me oleme väga tehnoloogilise mõtlemisega ja äärmiselt internetiseerunud rahvas. Portaalile valmistab üllatust ka see, et avalikus ruumis, paljudes koolides ja üleüldse praktiliselt kõikjal asustatud kohtades saab tarbida Internetti (tihtipeale tasuta).

Skype'i leiutamine

Järjekordne näide sellest, kui tehnotaiplikud on eestlased. Interneti algusaegadel hingitses ka selline failide jagamise programm nagu Kazaa, mis on samuti eestlaste kätetöö. Olles selle õigused maha müünud, tuldi uuele mõttele lisada failijagamisele ka häälkõnede funktsioon. Vahet pole, et see samuti enam Eestile ei kuulu, uhke võib ikka olla!

Helkurite kandmise kohustus

Eestlased joovad palju ning enamus aastast valitseb õues pilkane pimedus, kuid jalakäijate ja jalgratturite turvalisuse peab ikkagi hoolitsema. Seega on helkurite kandmine seaduse järgi kohustuslik ja seda võiksid ka kõik turistid teada.

Programmeerimiskoolitused mudilastele

Kuna Eesti on väga netipõhine riik ja pidevalt teistest paari sammu võrra ees, siis tuleb tehnotaipu lastele õpetada juba maast madalast! See tähendab, et algseid tulevikus programmeerimiseks vajalikke oskusi hakatakse tulevastele põlvedele õpetama juba 1.klassis.

Proportsionaalne maksusüsteem

Kui paljudes riikides valitseb astmelise tulumaksu süsteem, siis Eestis maksavad nii rikkad kui vaesed sama %. Portaali hinnangul on see riigile kasu toonud ja aidanud majanduskriisist edukalt väljuda, kuid seda just põhjusel, et tegu on väikse riigiga.

Naisekandmisvõistlused

Igal aastal kogunevad mehepojad kokku, et pidada maha maailma kõige veidrama spordiala võistlused. Eesmärk on võtta selga oma abikaasa või pruut ja läbida edukalt kontimurdev takistusrada. Rekord senimaani on läbida teekond 55,5 sekundiga.

Keskaegne arhitektuur

Ei saa ilma vanalinnata! Otseloomulikult on see mainitud alati igas nimekirjas ja nii ka seekord. Tallinna UNESCO kultuuripärandisse kirjutatud Vanalinn on endiselt riigi suurim turismiatraktsioon. Imelik on ainult see, kuidas turistid järjepidevalt seda lärmakat ja täislagastatud öist läbu nimetavad "kuumaks ööeluks".