Peamiselt räägib suhte ülessoojendamise poolt mugavus ja harjumusejõud, see kõige tugevam. On ju tavapäratult meeldiv, kui ei pea vana armastatuga susima hakates enam tema veidraid huvisid ja kehvi iseloomujooni taasavastama. Kõik ebameeldivad küljed on juba ammu teada-tuntud ja nüüd võib asuda juba kõige vastiku hävitamise ja partneri ümberkasvatamise kallale.

Just ümberkasvatamise pärast sellised suhted tavaliselt purunevadki. Sõber on ju juba vana tuttav. Pole põhjust endast täiuslikku muljet jätma hakata, sest nagunii tunneb teine nii häid kui halbu külgi. Rutiin saabub tavapärasest kiiremini. Tüdimus niisamuti. Ja kui taasavastamisrõõm oligi vaid taasavastamisrõõm ja mitte uus armastus, siis jooksebki vana hea suhe uuesti karile. Kuni järgmise korrani.

Tõepoolest, tuntakse ka sääraseid dinosaurusi, kes omavahel pidevalt kodu mängivad. Vahepeal kaklevad ja siis lepivad jälle. Ning peale mõnda aastat vihkavad teineteist hingepõhjani. Kuni järgmise korrani.

Vihkamine peakski ju vanasõna järgi armastust sünnitama. Ja kui mitte armastust, siis kirge vähemasti küll. Tõestuseks heitke pilk suvalisele telekast vändatavale seebiooperile. Seal on selliseid stseenikesi kuhjaga.

’Kindlustunne’ on teine märksõna. Vana suhtepartneri peale on hea loota. Usaldus ja teadmine, et võib kellelegi toetuda, on äärmiselt oluline, ja seda eriti just naissoost isikutele. Vana hea tuttav tunne ja harjumusejõud mängivad oma osa. Alati võib loota, et see vana hea semu, kellega kuid koos oldud, ei jäta sind kunagi üksi. Ta mõistab ja teab, mida teine tunneb. Ning oskab õigel momendil õigeid sõnu lausuda. Sina jälle tead, millise kampsuni najal sa ta süles nutta tohid, ja millist särki ei tohi näpuotsagagi puutuda, sest seda kannab ta ainult riigipühadel ja oma tulevases pulmas.

Kadedus on salakavalalt tige ja väike heleroheline elajas. Ülimalt valus on vaadata, kuidas endine armastus uue kallima käevangus mööda linna patseerib. See ei tähenda aga loomulikult süümepiinu sel korral, kui endal armumisepisik külge pookub. Seda enam — siis on ju suisa kõditav endise eest uue ja ilusamaga mööda jalutada. Ühesõnaga — vana võib taasavastada ka hirmsa kadeduse lämmatamiseks. Selline suhe töötab täpselt nii kaua, kuni taibatakse, et partner on piisavalt igav ja mõttetu inimene selleks, et ta kellelegi veel igavamale loovutada. Ja otsida endale uuem ning huvitavam.

Eks igaüks otsustab ise, kuidas ülessoojendatud supp mekib. Need, kes korra proovinud, hääletavad harilikult uue ja värskema kasuks.