On reede õhtu ja mõne tunni pärast algab Kanal 2 hooaja avaüritus Kochi Aitades, kuid nobedamad teleinimesed sahmivad veel tööd teha. Maakri tänaval asuvas stuudios on just läbi saanud uue saate «Klipijaht» pikk võttepäev. Veidi punaste silmadega saate üks kapteneid Hendrik Toompere jr jr (27) on valmis oma tööpäeva lõpetama.

Hendrik on meelde jäänud eelkõige Toomas Hussari filmist «Seenelkäik», kus ta tegi meeldejääva rolli erakonna kitsarinnalise ja omakasupüüdliku suhtekorraldaja Villu Koobaltina. Päris elus võlub Hendrik just vastupidiselt, oma laia silmaringi ja inimliku lähenemisega erinevatele elulistele teemadele. Tal on tegemisi ja sõpru ka väljaspool kitsast näitlejateringi. Näiteks kas või tema elukaaslane, kes peab hambaarsti ametit.

Väsinud olemise võib näitlejale andeks anda. Oma viimast puhkust ta ei mäleta, aga ees ootab suvepikendusreis Barcelonasse. «Ma ei ole üldse sel suvel puhanud. Venemaal oli iga päev kool ja siia tulles sukeldusin kohe tööprojektidesse.» Hendrik viitab enda aastasele õpinguperioodile Peterburi teatrikoolis, kus peale tema käisid ka Kristo Viiding ja Jaak Prints. Venemaale saamiseks läbis Hendrik Tallinnas workshop’i, mida juhendas tolle kooli lavastaja. Õpinguid toetati riigi poolt, kuid elamise eest tuli ise hoolt kanda. Kooli astumise tõttu pidi Hendrik katkestama töösuhte Draamateatriga. «Tundsin, et tahan ringi vaadata ja ennast täiendada.»

Kool toimus kuus päeva nädalas ja pühapäevad olid harjutamiseks. Keelepraktika oli tugev. «Ütleme nii, et tänava vene keele sain selgeks. Naisteka artikli loen läbi, aga Dostojevskiga jään vist ikka hätta.»

Loe rohkem Hendrik Toompere jr jr elust selle nädala Kroonikast!

Veel värskes Kroonikas:

1. Kiur Aarma saab isaks

2. Mihkel Raud suudles Liis Lemsalut

3. Jan Uuspõld ja Karl Kermes sulgesid Monoteatri

4. Eesti 20 stiilseimat poliitikut, ettevõtjat ja sportlast

5. Kristiina Ojulandi, Kätlin Marani ja teiste daamide hinnalised käekotid