Tallinn Fashion Weeki avashowks oli Aldo Järvsoo stilistikatöö koostöös Rotermani keskusega. Show algusajaks oli planeeritud 19.30 kuid oodatava akadeemilise hilinemise asemel astusid modellid lavalaudadele juba 19.23.

Aldo Järvsoo stiilile ja moetunnetusele peab au andma, pärast show lõppu, tekkis suur tahtmine Rotermani kvartalis asuvad poed uuesti läbi kammida.

Teinsel showl sai laval näha kolme erineva disaineri loomingut. Esmalt esitles Piret Ilves oma rokokooajastu liialdustest inspireeritud kollektsiooni. VAATA VIDEOT:

Temale järgnes Ketlin Bachman-Põldroosi ülinaiselikud kleidikesed.

Eredamalt jäi meelde aga Liina Viira kollektsioon “Lambad tulid linna”, mis on saanud inspiratsiooni Eesti rahvariietest ja mille kõik esemed olid käsitsi villast kootud. Huvitava nüansina oli loodud nahast värvilised viisu-stiilis pikad saapad. VAATA VIDEOT:


Järgmiseks tuli inimestel liikuda fuajeesse, kus sai näha omapärast moe-performance, mis oli inspireeritud George Groszi 1926 aasta maalist “Suicide”. Fuajees oli meisterdatud maalist tuntud maastik, kus modellid oma romantilis-kurba osa täitsid. Vaatajate ette oli toodud maalil toimuv läbi Kristina Lõuka, Mari-Liis Raudjärve ja Vassilissa Danaviri silmade.


Esimese päeva viimane vaatus algas Liivia Leśkini talviste mantlitega.

Järgmisena astus lavale Kristina Tatarinova, kelle kollektsioonis “Mutatsioon” võis näha päeva esimesi haute couture sugemeid. Kollektsioon oli julge, ekstravagantne ja üllatav. Oli näha, et disaineril on fantaasiat ning julgust oma ideedele ruumiline väärtus anda. Traditsioonilistele riideesemetele ning detailidele oli leitud ebatavalised, kuid leidlikud funktsioonid. Kollektsioon mõjus kui välja lõigatud kontori-stseen filmist Aeon Flux.


Viimasena vallutas lava Britt Samosoni kollektsioon “Lame Lõige/3D”, mille tegi erakordseks just uudne tehnika vormide loomisel.

Riiete loomisel ei ole kasutatud traditsioonilisi lõikeid, vaid ühele riidele on tehtud läbimõeldud sisselõiked. Sellest piisab, et tasapinnalisest kangast ruumiline ese välja tõsta. Lihtne, kuid geniaalne. Peab imetlema disaineri oskust näha lamedas riides niivõrd palju erikujulisi ruumilisi esemeid.