Värskes Kroonika numbris jätkame Eesti dünastiate sarja kirjandusperekondadega. Hintide lugu jätkub päris mitmele leheküljele, aga on siiski vaid kulbitäis põhjatust saladustekaevust. Hintide saagast täit tõde ei saa kunagi teada, sest igal Hindil on om

Värskes Kroonika numbris jätkame Eesti dünastiate sarja kirjandusperekondadega. Hintide lugu jätkub päris mitmele leheküljele, aga on siiski vaid kulbitäis põhjatust saladustekaevust. Hintide saagast täit tõde ei saa kunagi teada, sest igal Hindil on oma tõde, ja kindlasti ei mahu kõik oluline ühte artiklisse.

Mind igatahes haaras nende lugu kaheks nädalaks jäägitult: millised karakterid, milline kirg, kui palju vihkamisest mürgitatud elusid. Ajatu konflikt mehe ja naise vahel praeguseks juba eksootiliseks muutunud nõukogude ajas, kõrvaltegelasteks terve rida tuntud kultuuritegelasi. See võiks olla hea materjal seriaaliks või mängufilmiks. Kindlasti on see aga näide, kuidas EI tohiks lahutada.

Nõukogude aeg meenus veel kord Õllesummeri esimesel õhtul värava taga tunniajases sabas seistes. Millegipärast ei teinud see mind üldse nostalgiliseks. Mõtlesin hoopis kurjalt, et Lauluväljaku üritustele pääsemiseks peab enam-vähem alati järjekordades tunglema. Et miks korraldajad ometi õppust ei võta? Aga ju siis on selliseid üritusi veel liiga vähe ja kliente üleliiagi. Tühja sest, kui mõned neist järjekorda nähes otsa ringi keeravad.

Elo Odres