Oi, kuidas me, meediatarbijad, armastame paharet-staare! Mis siis, et teritame nende kallal korralikult keelt — südame külge on kasvanud, kurivaimud. Tannu, Alex, Jan ja Dan, Ärapanija-Pets, Baari-Kristjan, kuldkihar Paris… Ja härras uudishi

Oi, kuidas me, meediatarbijad, armastame paharet-staare! Mis siis, et teritame nende kallal korralikult keelt — südame külge on kasvanud, kurivaimud. Tannu, Alex, Jan ja Dan, Ärapanija-Pets, Baari-Kristjan, kuldkihar Paris… Ja härras uudishimu riukalike tegelaste vastu pole teps mitte viimase aja nähe.

Kes siis ka vanal ajal viitsis pärast põllul rassitud päeva kodukolde ees Kalevipojast juttu veeretada?! Tõeline staar on alati olnud Vanapagan! Põhjus, miks inimesi paeluvad pahed, pani ka teadlased pead murdma. Said asjast sotti — aju on lihtsalt negatiivsele vastuvõtlikum. Targad onklid näitasid katsejänestele erinevaid pilte: topeltjuustuga pitsa, tuti-pluti koerakutsikas, päikese käes küütlev Ferrari, föön, vihmaveerenn, laibaks sõidetud kass… Elektriimpulsid ajukoores võtsid tuurid üles just negatiivsete fotode puhul. Säärane tugev reageering olla juba muistsetel aegadel arenenud, et inimene oskaks ennast halvast eemale hoida.

Seda viimast kunsti me muidugi eriti ei valda, sest ärritusele on nii vahva anduda. Sellesse lausa armuda. Lihtsalt seepärast, et tunne kõditab tavapärasest intensiivsemalt. Seda teadmist saab väga hästi ära kasutada paarisuhetes, mis leigeks kipuvad muutuma. Nähtud ju küll, et Hollywoodi staarpaarid tuustivad natuke karvu, aga leiavad tagasitee teineteise rüppe. Noh, järgmise tülini. Sõnaduelli, veidike solvumist ja magusat leppimist — nii püsib armastus!  

 MARILIN VIKAT