Sooline võrdõiguslikkus on Eesti ühiskonnas üks keerulisemaid probleeme, mida tõestab näiteks suurim sooline palga- või hariduslõhe Euroopa Liidus ning ka suur osakaal stressi käes kannatavaid meesterahvaid. Tihti aetakse võrdõiguslikkust segi feminismiga, kuid tegelikult on selle eesmärk ühiskonna hoiakute muutmine ning stereotüüpide purustamine. Hoolimata probleemi tõsidusele ei ole teemale siiski olulist tähelepanu pööratud ning edukaid lahendusi soolise võrdõiguslikkuse suurendamiseks leitud.

Probleem on jõudnud punkti, kus peaks kaasama rohkem inimesi ja algatama erinevaid arutelusid. TTÜ tudengid leidsid, et just Emma Watson oleks inimene, kes kutsuks ühiskonna liikmeid kaasa mõtlema ning üheskoos juhtima tähelepanu antud probleemile. Nagu on kombeks öelda, algab probleemi lahendamine selle teadvustamisega - seega on tudengitele edastanud abikäe ka Välisministeerium, Poliitikauuringute keskus Praxis, Eesti Parlamendi saadik Marianne Mikko ning nooremast põlvkonnast kuldsuu Markus Erik.

Tule ka Sina tudengitele appi ning jaga ja laigi Facebookis nende tehtud videot, mis on kogunud juba palju populaarsust! Aita levitada videot, et noored saaksid TEDxTTÜ kõnekonverentsile esinejaks just Emma Watsoni!