Elamused ühendab Gurmeeteater, mille esimene täispikk lavastus toimub 16. oktoobril Tallinnas Telliskivi Loomelinnakus. Eriliseks teeb ettevõtmise asjaolu, et tegevused toimuvad kuni 100 külalise keskel muutes publiku etenduse osaks.

Gurmeeteatri eestvedaja Risto Meigase sõnul loodi uus projekt eesmärgiga tuua Eesti meelelahutusmaastikule midagi värsket ja põnevat: „Toidu- ja teatrielamuse sidumise idee eesmärk on ühelt poolt pakkuda publikule teist laadi võimalust etendust nautida, teisalt pakkuda lisaelamusi toidunautlejatele, kes tavapärases olukorras sööksid restoranis sõprade või pere seltsis. Kooslusest tekibki sünergia, mille tulemusel kogevad midagi uut kõik, kes kohal on. Põneva aspektina saab kindlasti välja tuua asjaolu, et kohale tulnud inimesed kogevad justkui realistlikku lugu, mis toimub nende keskel ja nende endiga.“

„Koostöös tunnustatud lavastajate, näitlejate ja tippkokkadega olemegi loonud esimese etenduse, kus tavaline õhtusöök võtab kriminaalse pöörde kaasates etendusse kogu saali. Soovisime luua külalistele elamust, kus sõnad gurmee ja teater saavad uue ja ootamatu tähenduse. Elamus saab olema huvitav ja kolmekäiguline õhtusöök maitsev,“ räägib Meigas uuest etendusest lähemalt.

Gurmeeteatri esimene etendus kannab nime „Kriminaalne õhtusöök“. Suurepärase toiduelamuse garanteerib Dinner in the Sky peakokana tuntud Mihkel Heinmets. Käsikirja autoriteks on Diana Leesalu (Tallinna Linnateater), Veiko Tubin (Tallinna Linnateater) ja Paul Piik (Kinoteater).

Õhtu keskne tegelane on Hermes Mansu – maailmakuulus kunstnik, kes on edukalt varjanud oma isikut. Mitte keegi ei ole teda kohanud, kuid tema kunst on vaieldamatult äratuntav ja geniaalne. Kutse pidulikule elamusõhtuöögile ja teose esmaesitlusele on saanud parimatest parimad, sest see õhtu on märgilise tähtsusega sündmus Eesti kultuuriajaloos. Kõik on detailideni paigas: auväärsed erikülalised, kogemustega õhtujuht ja hoolikalt valitud menüü kõikidele külalistele. Ent esmaesitlus võtab ootamatu pöörde ja kunsti asemel saab õhtu endale täiesti uued kangelased.

Kaasa teevad teiste hulgas: Janek Joost, Tarmo Prangel ja Kristiina-Hortensia Port. Teiste näitlejatega saate tutvuda etendusel.