Tihedas konkurentsis asuvad tiitlit kaitsma ka mõlemad läinudtalviseSimpel Sessioni võitjad – X-mängude BMX-kategooria seitsmekordne kuldGarrett Reynolds ja Euroopa rulameister 2009 Axel Cruysberghs. Vaata tänavuaastase festivali eelinfot:

Simpel Sessioni peakorraldaja Mario Kalmre kinnitusel on tiheda sõela läbinud võistlejate hulgas sel korral haruldaselt palju Simpel Sessionil läbi aastate parimaid tulemusi näidanud profisportlasi. Kokku asub võistlustulle ligi 200 valitud professionaalset rulatajat ja trikiratturit 30-st riigist – peale Euroopa ja USA ka näiteks Brasiiliast, Mehhikost, Taist ja Jaapanist.

Vaata eelmise aasta fotosid SIIT!

Taas on Tallinnas võistlemas Simpel Sessioni kahekordne tšempion (2008 ja 2009) Garrett Reynolds (USA), kes on maailma ekstreemspordi tippvõistluse X-Games BMX-distsipliinil võitnud kokku seitse kuldmedalit ning on hetkel maailma üks juhtivaid trikirattureid. Simpel Session 10 ruladistsipliinis asub favoriidina võistlema Simpel Session’09 võitja, 15-aastane belglane Axel Cruysberghs, kellele omisati läinud augustis Šveitsis toimunud rula EM-il Euroopa rula tänavasõidu ja minirämbi meistritiitel.

Rulakategoorias on end võistlema üles seadnud Simpel Sessionil läbi aegade kõige rohkem poodiumit kulutanud Enis Fazilov (Soome), lisaks temale mitmel korral esikolmikus figureerinud Harry Puupponen (Soome), 2008. aasta hõbe Chris Pfanner (Austria) ning juba aastast 2004 ühe liidrina püsiv Chris Aström (Rootsi). Simpel Sessioni 10. sünnipäevale on BMX-distsipliinis vormi näitama tulemas peaaegu täiskoosseisus VANSi, Nike6.0, Etnies ja Red Bulli rahvusvahelised, ennast maailma tippvõistlustel tugevalt tõestanud trikiratturite profitiimid. Nende seas Simpel Sessioni kolmekordne hõbe Gary Young (USA), 2007. aasta kuld Josh Harrington (USA) ja eelmise aasta pronks Dennis Enarson (USA).

Uutest nimedest toob juubelivõistlus esmakordselt kohale mitu kauaoodatud maailmakuulsat profiratturit ja –rulatajat. Nii saabub esmakordselt Tallinna üks maailma kuulsamaid ja edukamaid ekstreemsportlasi ning MTV tõsielutäht Ryan Sheckler (USA). Kultuslikuks kujunenud südatalvist Euroopa tippvõistlust tulevad oma silmaga kaema ka briti rulalegend Tom Penny ning ameerika rulaässad Johnny Layton, Austen Seaholm ja Kurtis Colamonico. Lisaks saabub Simpel Sessionile oma eelmisel aastal kõrgelt tunnustatud oskusi näitama ka vaid 15-aastane trikiratta tulevikutäht Brett Banasiewicz (USA), kellele kuulub eelmisest aastast juba BMX-i maailmameistrivõistluste hõbemedal.

Eestist asuvad võistlustulle kümmekond suvisel Baltimaade kvalifikatsioonivõistlusel parimate sekka tulnud trikiratturit, samapalju eestlasi asub Simpel Sessionil mõõtu võtma maailma esiruladega. Nende seas ka Eesti 17-aastane rulatalent Aleksander Tubin ja Eesti edukaim BMX-sportlane Andres Lainevool. Kohal on ka naaberriikide tublimad esindajad. Näiteks asub Lätist võitlusesse Vabaduse väljakul Baltimaade parimaks trikiratturiks tunnistatud Viktors Kronbergs Lätist ja Simpel Session’05 rulahõbe Madars Apse.

Simpel Session 10 juubelifestivaliks ehitatud võistluspargi autor on mitme viimase Sessioni eeskujul meisterdisainer Nate Wessel. Võistluse seni massiivseim park võimaldab mitmekülgselt demonstreerida nii rula kui BMX-i tänava- kui trikipargisõidu elemente, andes võistluskavade esitamiseks ohtralt kombinatsioonivõimalusi ning arvestades seejuures nii rula- kui BMX-sõidu nüansse.

Simpel Session 10 festival algab reedel, 5. veebruaril treeningpäevaga. Laupäev on kvalifikatsioonide päralt ning võistlus kulmineerub pühapäeval toimuvate finaalidega. Parimate vahel läheb jagamisele 150 000 krooni suurune auhinnafond.