SA Innove korraldatud oskuste aasta videokonkursile „Mina oskan“ saadeti ühtekokku 44 videot tublidelt noortelt üle Eesti. Oodatud oli 1-2 minuti pikkune videoklipp oskusest, mida autor valdab ja millest võiks tulevikus olla abi eriala valikul. Võitjad selgusid žürii ja oskuste aasta Facebooki lehel toimunud rahvahääletuse tulemuste kokku liitmisel.

Nooremas vanuseklassis osutus võitjaks Kaarel Metssalu Haapsalu Põhikoolist videoga „Mis on filmikunst?“. Vanemas vanuseklassis võidutses Elisabeth Purga Toila Gümnaasiumist videoga „Mina oskan tantsida".

„Noored tõesti oskavad!“ sõnas videokonkursi žürii liige Meeli Murasov Haridus- ja Teadusministeeriumist ning lisas „Noored oskavad hästi nii oma hobisid tutvustada kui ka žürii tööd raskeks teha. Tänavusel oskuste aastal on eesmärgiks väärtustada praktilisi oskusi ning videokonkurss näitas, et paljud noored on juba leidnud enda jaoks ala, mis neid köidab ja millest võib tulevikus kujuneda elukutse.“

Eriauhinna oma lemmikule andis Eesti Tööandjate Keskliit. Väljavalituks osutus Mikko Leo Selg Hugo Treffneri gümnaasiumist videoga „Mina oskan pildistada!“ Eesti Tööandjate Keskliidu juhataja Toomas Tamsari sõnul võlus neid Mikko Leo sihikindlus: „Ta kasutab oma teadmisi ja oskusi juba praegu kooliõpilasena praktilistes projektides ning tema hobist on kasvamas tulevane amet.“ Mikko Leo Selg pälvis ka Rajaleidja tunnustuse.

Töid hinnatati kahes vanusekategoorias: 6.-9. klass ja 10.-12. klass. Mõlema vanusekategooria peaauhind on Apple iPhone SE koos Beats kõrvaklappidega, konkursi eriauhinnaks Eesti Tööandjate Keskliidu poolt seikluskaamera GoPro Hero 5 Session ning Rajaleidjalt meened.

2017. aasta on kuulutatud oskuste aastaks, et väärtustada kutseoskusi, meisterlikkust ja elukestvat õpet Eesti ühiskonnas. Oskuste aasta on ellu kutsunud Haridus- ja Teadusministeerium, elluviimist toetab Euroopa Sotsiaalfond ja teema-aastat juhib Sihtasutus Innove.

Sihtasutus Innove edendab üld- ja kutsehariduse valdkonda, pakub üle-eestilise Rajaleidja võrgustiku kaudu karjääri- ja õppenõustamisteenuseid ning vahendab Euroopa Liidu toetusi. Lisainfot oskuste aasta ja toimuvate sündmuste kohta leiab veebilehelt.

Võitjate videod:

Vanusekategooria 6.-9. klass võitja: Kaarel Metssalu „Mis on filmikunst?“

Vanusekategooria 10.-12. klass võitja: Elisabeth Purga „Mina oskan tantsida"

Eesti Tööandjate Keskliidu ja Rajaleidja eriauhind: Mikko Leo Selg „Mina oskan pildistada!“