Kevadisel tuuril veerevad hakkajad tehnoloogianoored juba viiendat aastat järjest Eestimaa koolidesse, tuues endaga kaasa innovaatilist ja arendavat tehnoloogiat. “Nohikud” külastavad kuut erinevat kooli, eesmärgiga tutvustada noortele IT-maailma ning tehnoloogia poolt pakutavaid võimalusi, pakkuda tutvumisvõimalust uute seadmetega ning aidata nõu ja jõuga koolide personali IT-ga seonduvas.

Ürituse raames viivad “nohikud” läbi riist- ja tarkvaralaboreid, tutvustades arvutit nii seest kui väljast, selgitatades tarkvara olemust ning selle pakutavaid võimalusi. Lisaks näidatakse, kuidas saab roboteid liigutada programmeerimise abil. Osalejad saavad oma käega tutvuda erinevate nutitelefonide, süle- ja tahvelarvutitega.

Lisaks pakuvad “nohikud” ka tehnoloogilist meelelahutust Kinecti ning Xbox One’i abiga. Hakkajad saavad oma oskusi demonstreerida turniiril, osavamaid ootavad auhinnad.

Kevadisel tuuril võib “nohikuid” kohata järgnevates koolides: Haapsalu Põhikool, Tori Põhikool, Rapla Ühisgümnaasium, Valga Gümnaasium, Kanepi Gümnaasium ja Aegviidu Kool. Sarnast programmi viiakse tänavu läbi ka Lätis, Bulgaarias, Horvaatias, Kasahstanis, Makedoonias, Serbias, Sloveenias ja Armeenias.