"Suurema osa ajast viibisin maailma tuuliseimas linnas Wellingtonis, mis vaatamata kaootilisele kliimale oli vägagi susisev kohalik kultuurimeka," meenutab Taavi Paomets ligi aasta kestnud reisi ning lisab, et tal avanes suurepärane võimalus produtseerida ühe kohaliku laulukirjutaja EP, mis näeb ilmavalgust loodetavasti 2018. aastal.

"Elades pea terve aasta eemal kõigest, mis inimese mugavaks teeb, selgus, et endale seatud piirid on suuremalt jaolt lihtsalt väljamõeldis," kinnitab ta. "Olen nüüd Eestis mõneks ajaks tagasi. Kuigi öeldakse, et eestlane on eestlasele hunt, siis on see minu jaoks absurd. Tahaks selle paradigma kaotada ja püüda oma väiksus tugevuseks muuta."

Uus album „Up Against the Glass“ sai Paometsa kinnitusel ideeliselt ja produktsiooniliselt valmis juba enne Eestist lahkumist. "Toona oleks väljaandmine väga kiirustatuks muutunud ja otsustasime, et püüame aasta jooksul plaadile ja sellel olevatele lugudele rohkem väljundeid leida," sõnab ta. Värske kauamängiv valmis võrreldes esimesega palju kiiremini - kui eelmine album oli umbes viie aasta materjali kogumik, siis uue plaadi looming on kirjutatud vähem kui aastaga.

Plaadil löövad lisaks bändiliikmetele – Kristel Aaslaid, Martin Petermann ja Joonas Mattias Sarapuu – kaasa ka paar head sõpra. Lugu "Fire" on kirjutatud koos Sander Mölderiga ning see pälvis rahvusvahelisel laulukirjutamise võistlusel teise koha. Koostöös Bert Prikenfeldi ehk Bert on Beats’iga on sündinud "April Fools", mis on Paometsa sõnul plaadi kõige klubilikum pala. "Teiste andekatega tasub koostööd teha ja neilt ideid ammutada, see tuleb mõlemale ainult kasuks, sest pikemas perspektiivis paraneb ju Eesti muusika kvaliteet tervikuna," ütleb Paomets.

Värske plaadi ilmumise puhul võttis Avoid Dave ette ka minituuri, mille raames käiakse mööda Eestit ringi ning seni on vastuvõtt olnud ääretult soe. "Pool meie väikesest tuurist on juba seljataga ning tundub, et inimesed meie muusikaga kursis ja kuulavad seda ka vabal ajal," nendib Paomets. Tuur jätkub 1. septembril Tallinnas Sinilinnus, kus koos Avoid Dave'iga astub lavale ka Daniel Levi. Sama kooslust näeb ka ka 14. septembril Tartus, Erinevate Tubade Klubis. 16. septembril lõpetatakse tuur Viljandis, klubis Cheers.

Avoid Dave on loonud vahepeal ka mitu remixi. Eesti ja isegi Uus-Meremaa raadiotes mängitakse remixi Daniel Levi ja Ago Teppandi Eesti Laulu loole "All I Need", samuti on kuulajateni jõudnud remix Würffeli palast "Breathe".

"Up Against the Glass" on nüüd müügil plaadi- ja raamatupoodides, digitaalselt on plaat kättesaadav alates 1. septembrist.