Plaati esitletakse 28. detsembri õhtul kl 20 Vaba laval, kus Jaanus Nõgisto räägib plaadi sünnist; õrnemaid lugusid esitab Liisi Koikson, keda saadavad Jaanus Nõgisto ja Tõnu Timm.

Ruja lugude (ja hiljem ka omalugudega) astub lavale Mikk Tammepõllu bänd.

Idee ühe autori Mihkel Trumani sõnul sündis plaadi-mõte väga lihtsalt. "Kuna Ruja n-ö progeperiood on jäänud teenimatult laiemale avalikkusele tundmatumaks kui ehk mõni teine ajajärk, siis oli viimane aeg toonane muusika - mis on vaieldamatult põnevaim ja otsingulisim teiste perioodide kõrval - terviklikuna avalikkuse ette tuua. Nii ma sooviga plaadistada Ruja toonase perioodi allesjäänud liikmete juurde läksingi," meenutas Truman.

"Üheskoos hakkasime toonast materjali läbi vaatama ning sorteerima. Õige pea aga selgus, et 1979. aastal LP-na ilmuma pidanud materjal on kõigest vaid üks osa suuremast sisuhulgast. 1975–1980 kirjutas ja salvestas Ruja hulgaliselt filmidele, teatrilavastustele ning telesaadetele muusikat. Samuti tuli päevavalgele paar linti Ruja kontsertsalvestustega 1976. ja 1978. aastast. Nii saigi põhiplaadi kõrvale kompileeritud teine plaat, mis annab põgusa ülevaate Ruja kontserttegevusest ning nende osalusel salvestatud teatri- ja filmimuusikast," lisas ta.

"Vinüülplaatidega on kaasas boonus-CD, mille aluseks sai poolkogemata leitud Ruja toonase helirežissööri Mati Braueri salvestused, kus on helilõike Ruja tööst stuudios, Braueri intervjuud bändi liikmetega ning tema enda arutlusi Ruja muusika teemal. Sellesisiulist boonusplaati pole seni ühelgi teisel bändil Eestis ilmunud. Kokkuvõttes annab komplekt hea ülevaate 1975–1980 Ruja muusikast ja Ruja mitmeplaanilisest tegevusest."

Esitluskontserdi korraldab Ekspress Meedia.

Pileteid saab osta SIIT.