Kontserdi kestus on üle nelja tunni. Piletid selle suve suurimale rokk-kontserdile Baltikumis on müügil kõikides Piletilevi müügipunktides ja Statoili teenindusjaamades üle Eesti, teatas kontserdi korraldaja Delfile.

Ehkki muusikud Soome bändist Los Bastardos Finlandeses pole esimest korda Eestis, saab 5. juuli visiit Tallinna olema nende sõnul eriline sündmus bändi ajaloos. Kitarrist Devil Virtanen, kunagine kuulsa ansambli Leningrad Cowboys liige meenutab, et Rock Summeri festivali publik on olnud kõige suurem, kelle ees on tulnud tal esineda. “Seda meeldivam on uuesti Tallinnas esineda koos sellise suurkujuga nagu Aerosmith,” märgib ta.

Hard-rock bänd Los Bastardos Finlandeses koosneb kuulsatest muusikutest, kes on jõudnud mängida sellistes bändides nagu Peer Günt, Royal Tramps, Daltons, Sleepy Sleepers ja Leningrad Cowboys. “Valjem, kui Motörhead, toorem, kui AC/DC ja raskem, kui vana hea Black Sabbath,” kirjeldab debüütalbumi “My Name is El Muerte” (2006) materjali solist ja lugude autor Bryn Jones. “Phil Lynnott, Bon Scott ja Jimi Hendrix on mulle eeskujuks olnud,” lisab Jones.

Kitarristi Olli Kykkaneni, trummari Twist Twist Erkinharju ja basskitarristi Jussi Kinnuneni sõnul on esinemine koos Aerosmithiga nende unistuste kontsert ja hiigelsuur au Los Bastardos Finlandesesele. “Kui me kuulsime seda uudist, siis arvasime, et Jõulud saabusid sel aastal kuus kuud varem. Suurest rõõmust hakkasime me lausa tantsima. Sellest saab tõelise rock’n’roll’i õhtu!” ütlevad muusikud.

Tanel Padar & The Suni jaoks on kontsert Aerosmithiga juba teine esinemine maailmamastaabi tähega — eelmisel aastal oli Eesti bänd ühel laval Metallica’ga. “Metallica kontsert Lauluväljakul — parim kontsert, millel mul on olnud õnne osaleda. Enne seda oli mu nimekirjas esikohal Rolling Stonesi esinemine Tallinnas 1998. aastal,” räägib Tanel Padar.

Oma nelja-aastase karjääri jooksul on Tanel Padar & The Sun andnud rohkem kui 300 kontserti, võitnud kokku 13 Eesti muusikaauhinda ning olnud MTV muusikaauhindade nominent. Ansambli viimane album “100% Rock’n’roll” (2006) on olnud neli kuud Eesti kõige müüdavamate albumite edetabeli tipus. Praegusel hetkel töötab Tanel Padar & The Sun ingliskeelse materjali kallal.