Rahvusvahelisele laulukirjutajate konkursile esitati pea 16 000 lugu, millest vaid käputäis finaali pääses. Konkursi võitjad selgitab välja küll žürii, ent ka rahval on võimalik valida oma lemmik. Angeelia ja NOËP on võistlustulle läkitanud pala nimega "Flew" ning Taavi Paometsa ja Sander Mölderi võistluslooks on "Fire". Mõlemad Eesti duod kandideerivad Performance kategoorias ja oma hääle saad neile anda SIIN. Hääletus kestab 14. aprillini ja oma toetust saab avaldamas käia korra päevas!

ISC annab laulukirjutajatele, muusikutele ja artistidele võimaluse võta raha ja auhindu, mis aitaksid edendada nende karjääri ning koguda muusikatööstuses tuntust ja tunnustust. Žüriisse kuuluvad teiste seas Tom Waits, Lorde, Bastille, Chris Cornell, Hardwell, Ziggy Marley, Keane ja Donova, kelle ülesandeks on hinnata vastavalt kategooriale loomingulisust, originaalsust, lüürikat, meloodiat, arranžeeringut ja üleüldist kuvandit.

Konkursilt on varasematel aastatel tuule tiibadesse saanud Vance Joy, Gotye, Bastille, The Band Perry, Kimbra, Passenger, Kasey Chambers, Passenger, Lindsey Stirling, King Charles jpt.