Hoolega valitud muusikaõhtutest saab tänavu osa 12 kirikut Rapla-, Järva-, Viljandi- ja Läänemaal, alati eelistab festival väiksemaid maakirikuid.

Festival algab Rapla kirikus 20. juulil kontserdiga „Musica Livoniae“, milles Eesti tipplauljad ja -muusikud ning väga tuntud läti barokkviiuldaja Lasma Meldere toovad kuulajani harukordset muusikat 17. sajandi Liivimaa hansalinnadest – mitu teost Johann Valentin Mederilt, ka Michael Hahni ja Ludwig Busbetzky palu. 23. juulil esitatakse seda ka Türi kirikus.

Rapla festivali mitmekordse külalisena laulab tütarlastekoor „Ellerhein“ tänavu Hageri (24. VII) ja Rapla (25. VII) kirikus. Tiia-Ester Loitme juhatatavas kaunis kavas on koguni üheksa Eesti autori teoseid, aga ka muud põnevat.

Ka Orthodox Singers pole Rapla festivalil Valeri Petrovi käe all esimest korda: nüüd esinetakse Velise (1. VIII), Kullamaa (3. VIII) ja Käru (6. VIII) kirikus, kaalukas on Tðaikovski vaimuliku muusika osa, kõlab aga ka kaks Kuldar Singi teost. Kaastegev on trio: Liina Saari (sopran) ning noorte Viinis õppivate Mari-Liis Uibo (viiul) ja Diana Alexandra Moraru (kitarr, Rumeenia) duo. Sama duo esineb ka „Ellerheina“ kontsertidel.

Kammermuusika tuumikus on festivali veteranina Tallinn Baroque (8. VIII Vigalas), samuti programm „Vanasti Euroopas. Inglismaa“ (26. VII Järva-Jaanis ja 27. VII Suure-Jaanis), kus musitseerivad klavessinistid Iren Lill ja Marju Riisikamp ning sopran Marika Pabbo. Raivo Järvi teeb kommentaari sõnas ja pildis, loosis leiab tema pilt õnneliku omaniku. Ja „Prantsuse kammermuusika“ flöödi-harfiduolt Raivo ja Eda Peäske Järvakandi kirikus 2. augustil.

Sündmuseks kujuneb kindlasti Tõnis Mägi autorikontsert „“Looja, hoia Maarjamaad“” 5. augustil, mille ta annab esmakordselt Rapla festivalil koos Thea Paluoja noorte lauljatega. Ja meeleolukas „“Elavate klassikute““ kontsert 7. augustil Juuru kirikus.

Vahastu kirikus teeb 30. juulil pühenduse Gustav Ernesaksale Eesti Rahvusmeeskoor Kuno Arengu ja Olev Oja juhatusel. Laulutaadi omade kõrval kõlab laule ka muust Eesti kooriklassikast.

Raivo Tafenau Bandi järjekordne külaliskontsert “„Ice on Ipanema“” Raplas Krantsi tallis 31. juulil on välja müüdud. Tuliste solistidena esinevad siin ansamblijuhi enda kõrval Sergio Bastos (laul) Brasiiliast, Ricardo Padilla (löökpillid) Tðiilist, kaasas veel Petteri Hasa Soomest ning Ain Agan ja Mihkel Mälgand.

Lõpuõhtu Rapla kirikus 9. augustil sisustavad ansambel Vox Clamantis Jaan-Eik Tulvega, kontratenor Ka Bo Chan (Hongkong) ja organist Andres Uibo. Kokku 16 kontserdi mitu kava on valminud koostöös Eesti Kontserdiga. Lähemalt kontsertidest vaata http://www.raplamaa.ee/