Kontserdil „Isamaa ilu hoieldes“ tuleb ettekandele Alo Mattiiseni looming, mille ühe osa moodustavad isamaalised laulud. Mattiiseni looming on mitmekesine - ta on kirjutanud laule, filmimuusikat, teatrimuusikat, instrumentaalteoseid, suurvorme, telefilmide ja telelavastuste muusikat. Kõige rohkem kirjutas aga helilooja laule - kokku 86.

Ivo Linna on Alo Mattiiseni kohta öelnud nii: "Kui kusagilt puutub kõrva-silma tuttav sõnapaar "Laulev Revolutsioon", siis küllap paljude vaimusilma kerkib esimesena Alo Mattiiseni kuju. Alo seismas laval näoga rahva poole. Pikk mees, pikad juuksed, habe ees, käed kõrgele tõstetud, otsekui messias, kes tulnud oma rahvast vangipõlvest päästma. Kahtlematult 1988. aastal Laulva Revolutsiooni keskmesse tõusnud tema viis isamaalist laulu sellele kaasa ka aitasid. Nende laulude kullaproov aastatega aina tõuseb."

Alo Mattiisen suri 1996. aastal kõigest 35. aastasena.

Piletid kontserdile "Alo Mattiisen 50 Isamaa ilu hoieldes" hinnaga 12 € on müügil Piletilevis ja Statoili teenindusjaamades üles Eesti ning uste avanedes Rock Cafe kassas. Uksed avatakse kell 19.00.