"1981. aastal, kui lõpetasime keskkooli, õnnestus meie vastloodud Justamendil, algupärase nimega Miks Jutita, Fixiga koos suvetuurile minna. See oli meie jaoks suurepärane võimalus, sest Eesti mõistes megabändi soojendamine oli ikka väga suur asi“, meenutab Dvinjaninov ammuseid aegu.

1970ndate lõpus oli Fix ka suurimaks tõukejõuks, miks Dvinjanov hakkas üldse bändi tegema: "Tolleaegsed lood olid Fixil üks parem kui teine, tõeline hitisadu. Kindlasti oli Fix meile üheks suurimaks eeskujuks," meenutab Dvinjaninov ning võrdleb FIXi Queeni ja The Beatlesiga, kuid seda loomulikult Eesti mõistes.

Dvinjaninov, kes on juba 20 aastat teinud väga edukat projekti Kaunimate Aastate Vennaskond, oli ka teise juubilari suur austaja. ""Väikest poissi tean" oli minu lemmiklaul Karavanilt ning nii Fix kui ka Karavan olid mitmehäälselt suurepärased. Fix oli see, mis minusse nii-öeda mitmehäälsuse seemne istutas,“ meenutab tänapäevalgi Kaunimate Aastate Vennaskonnas mitmehäälset muusikat viljelev Dvinjaninov.

Suure Juubeliõhtu juhtimine tekitab Andres Dvinjaninovis positiivseid tundeid: "Mina juhin seda õhtut hea meele ja erilise emotsiooniga. Lapsepõlve muusikalised mälestused ja kogemused on need, mis annavad selle õhtu juhtimisele eriliselt erilise tunde," lisas ta.

Suur Juubeliõhtu, kus Fix tähistab 45. ja Karavan 30. tegutsemisaasta täitumist, toimub juba eeloleval neljapäeval, 22. augustil kell 19 Tartu laululaval.