Stereo Spectrumi muusika taga pesitseb duo, mis moodustub vokalist Anneliis Kitsest ja Cosmoskva kunagisest eestvedajast, elektroonilise muusika innovaatorist ja tšellist Sander Mölderist.

"Stereo Spectrumi peamiseks kontseptuaalseks nurgakiviks on balansi leidmine uue ja vana vahel.
Nii muusikaliselt kui disainiliselt otsime üha innovaatilisemaid lahendusi, püüdes tempos püsida postmodernismi info- ja tehnikavooluga. Kaasaegsusega käib käsikäes aga ka jätkusuutlikkus, vanad ja tunnustatud lahendused ning materjalid, mille peamine eesmärk on hoida puhta ja kaunina meie armsat maakera.
USB näib olevat parim ja unikaalseim viis välja anda loomingut ja võimaldada kunsti kiiret levikut võimalikult suure kuulajaskonnani. Lähtume keskkonnasõbralikkuse ja lokaalsuse aspektidest, mis toetuvad nii meie endi kui meie suurima koostööpartneri Must visioonile," selgitab Anneliis Kits.

USB juures on oluline ka fakt, et tegemist on kohaliku Eesti puiduga, millest toodetakse siinsete disainerite ja tööliste nõul ja jõul "väike uks Euroopasse".
Kadakapuidust valmistatud USB ei saa olema mitte lihtsalt suveniir poelettidel vaid esinduslik kõrgkvaliteetne disaintoode, mis on visiitkaardiks nii Eesti kultuuri- ja kunstiväärtustele, kui ka kaunile Eesti loodusele ja siinsele käsitööle.
Ansambel Stereo Spectrumi idee anda välja oma debüüt-EP just nimelt USB kujul tuleneb nii eelmainitud argumentidest, kui ka faktist, et Eestis ja Baltikumis pole sellise kontseptsiooni ja teostuseni varem keegi jõudnud.

Hea on teada ka seda, et USB kujul välja antav Stereo Spectrumi album on mõeldud eelkõige tasuta jagamiseks!