Rammstein sattus möödunud suvel kummalise skandaali keskmesse — bänd langes nimelt pärast Venemaal antud kontserti Kremli peenesse propagandalõksu ning ansambli liikmed olid mõistagi maruvihased.

19. juunil Moskvas esinenud Rammstein sai alles tükkmaad hiljem kuulda ebameeldivast uudisest, mille kohaselt kirjutasid Venemaa kohalikud Kremli-meelsed väljaanded, et solist Till Lindemann olla laval Putinit kiitnud ja omaenda kodumaa poliitikut ja Saksamaa liidukantslerit Angela Merkelit laitnud. “Merkel ei saa iial loota, et saab populaarsuselt Putiniga võrreldevaks. Putin meeldib mulle — ta on tugev liider, mitte marionett nagu paljud teised. Kõik poliitilised rünnakud Venemaa vastu on õigustamatud, teie riik kaitseb oma huve ning karistust peaksid kandma need, kes ebaausat mängu mängivad ja rahvusvahelisi konflikte põhjustavad,” olevat Lindemann lausunud.

Internetis levis aga ka foto, kus Lindemann annab pöidlaga heakskiidu signaali, endal seljas Putini pildiga särk. See olevat pesuehtne fabritseering. "See kõik on ju absoluutlne pask!” pahandas Lindemann. "Kontserdi algus viibis kuniks mulle ulatati nutitelefon tekstiga "Tervitusi härra Putinilt!" Seejärel küsiti mult, mida ma Moskva linnast arvan ja ma ütlesin otseloomulikult, et see on imeline linn ja sellega asi piirdus. Ja fotol, mida näete, kandsin tegelikult hoopis surnupealuu, mitte Putini kujutisega särki!"

Venemaa mootorrattaklubi Notšnõje Volki (Öised Hundid) juht Aleksandr Zaldostanov, hüüdnimega Kirurg, pidas 2013. aastal läbirääkimisi Saksamaa ansambliga Rammstein võimaliku esinemise üle punaarmee Stalingradi lahingus saavutatud võidu 70. aastapäeva tähistamisel.

Kirurg väljendas veendumust, et oleks väga hea idee, kui Saksa tippansambel esitaks Nõukogude võiduteemalisi patriootlikke laule vene keeles. Zaldostanov tahaks, et Rammstein esitaks ühe klassikalise laulu sõja ajast, mida kõik teavad, ja teise uue tekstiga, vahendab Lenta.ru.

Notšnõje Volki juht avaldas arvamust, et Nõukogude laulu esitamisest Saksa ansambli poolt saaks omamoodi patukahetsus. "Just Nõukogude patriootilist laulu vene keeles laulvate sakslaste suust kõlaks see eriti võimsalt," ütles Zaldostanov.

Apocalyptica

Apocalyptica kasutas 2011. astal Till Lindemani nime, et oma plaati müüa ning Berliini kohus otsustas, et soomlased peavad Rammsteinile maksma kopsakad 45 000 eurot kahjutasu.

Kohtuasi puudutas soomlaste bändi Apocalyptica 2007. aastal avaldatud albumit "Worlds Collide" millel leiduva "Helden" laulu juurde oli Lindeman Rammsteinist külalisesinejaks märgitud, kirjutab Anwalt 24.de.

Olematu koostöö Rammsteiniga oli eriti suurelt välja toodud plaadi saksa turu reklaamidel.

Rammstein on registreeritud kaubamärk ning selle teadmisega bänd Apocalyptica kohtusse kaebaski. Kohus otsustas sakslaste kasuks.

Rammstein

Valgevene ühiskondlik kõlblusnõukogu esines avaldusega 2010. aastal pealinna Minskisse kavandatatud Rammsteini kontserdi vastu.

Nõukogu avalduses nimetatakse kollektiivi loomingut "avalikuks homoseksualismi, masohhismi ja teiste hälvete ning julmuse, vägistamise ja ebatsensuurse sõimu propagandaks". Dokumendis märgitakse, et Rammsteini kontsertidel "kujutatakse tihti suguakti meeste vahel ja seemnepurset ning jäljendatakse natsiste".

"Nende eneste jaoks võib see olla tavaline kontsert. Aga mida tähendab see kõik Valgevene jaoks, kus riiklus on üles ehitatud antinatsismile ja Suure Võidu Ideele, kus ühiskond juhindub kristlikest ja nõukogude põhimõtetest iga inimese unikaalse isiksuse austamisel? Vastus on üks: nad purustavad ja hävitavad endiselt väga hapra Valgevene identiteedi, tallavad jalge alla mälestuse Suurest Võidust ja selle kangelastest ning lõppude lõpuks hävitavad Valgevene riikluse," teatas kõlblusnõukogu.

Rammstein

Rammsteini 2009. aastal ilmunud album, mis oli üle Euroopa müügitabelite eesosas, korjatati bändi kodumaal avalikust väljapanekust ning keelati kaa selle reklaam.

Otsuse võttis vastu Saksa Noortekaitse Komisjon, leides, et albumi "Liebe ist Für Alle Da" kaaneümbris ja mõned lood on alla 18aastastele kahjuliku sadomasohhistlikku esteetikaga.

Komisjon tsiteeris lugu "Ich tue Dir Weh" ("Ma tahan sulle haiget teha"), kus kirjeldatakse valu tegemist löökidega, hammustamistega ja naeltega jne.