1. Soome, Paradise Oskar "DA DA DAM"

Oskar on öelnud, et tema jaoks on see suur kompliment, et ta edasi hääletati. Vaid 19aastane Oskar tunnistas, et veel suurem au oleks, kui ta võistluse võidaks ...

Mart Sander: "Häirib tõsiselt liigne tahtmine "nunnundusega" lüüa - lihtne kena poiss kitarriga, romantiline ja intiimne kuni hullumiseni.... Aga laul oma sotsiaalse sõnumiga ajab natuke hulluks. Suur on tahtmine võita!"

2. Bosnia ja Hertsegoviina, Dino Merlin "LOVE IN REWIND"

Dino on kõige vanem Eurovisioonil esineja - ta on 48aastane. Mehelt uuriti pressikonverentsil, kuidas ta suudab koguaeg nii rahulik olla ja Dino kostis, et ta pole alati nii rahulik olnud - kunagi käis ta ringi kollases mantlis ja oli õige rahutu.

Mart Sander: "Nende kohta ei oska üldse midagi öelda - nii tavaline laul kui sellest regioonist üldse tulla annab, lisaks keskpäraselt esitatud."

3. Taani, A Friend In London "NEW TOMORROW"

Ilmnes, et enne pakkumist esineda Euovisioonil, polnud "A Fiend In Londoni" liikmed Eurovisioonist kuigi suures vaimustuses. Kuuldes, et nad saavad esineda miljonitele, muutsid mehed meelt.

Mart Sander: "Ekstravagantse soengu ja dekolteeritud seljaga särgi taga on harva palju muud. Seekord siiski: laul on üks meeldejäävamaid ning isegi sotsiaalne sõnum ei häiri nii palju, kui mõnes teises hitialges."

4. Leedu, Evelina Sašenko "C`EST MA VIE"

Evelina, kellele ennustati poolfinaalist viimast kohta, ütles pressikonverentil: "Saite nüüd!"

Mart Sander: "Vägagi sümpaatne lauljanna ja mulle meeldib ka laul, mis meenutab natuke 1950-te aastaid, mil sellised laulud nagu "Refrain" võitsid Eurovisiooni. Viipekeelt oleme ennegi näinud ja hakkab tunduma, et väike sotsiaalne "hümn" on tänapäeval lausa kohustuslik ..."

5. Ungari, Kati Wolf "WHAT ABOUT MY DREAMS?"

Katile ennustatakse viiendat või kuuendat kohta. Tal on kaks last ja tema peamine triumf laval on pikad jalad.

Mart Sander: "Pärast Leedut tundub nagu, et tegu on variatsiooniga samal teemal. Loosiõnn ei olnud neile kahele küll hea... Lugu on vägagi ebameeldejääv, aga Szolnoki tantsuklubides kindlasti omal kohal."

6. Iirimaa, Jedward "LIPSTICK"

Jedwardi poisid on väga õnnelikud, et pärast poolfinaalist edasi pääsemist on Google`is nende kohta 3 miljonit vastet.

Mart Sander:"Visuaalne põnevus ei pea kaua vastu keskpärase laulu survele. Kusjuures ülesehituselt on see mõnevõrra sarnane Eesti laulule, aga tunduvalt nõrgem."

7. Rootsi, Eric Saade "POPULAR"

Eric tunnistas, et ta tahtis Eurovisiooni peaprodutsendi maha lüüa, kuna see jättis poolfinaalis ümbrike avamisel Rootsi viimaseks!

Mart Sander: "Olen kuulnud, et Rootsi on palju pingutanud, et oma hääbuvat  eurovisioonimainet päästa. Samas - kuidas saab pingutusega luua võidulaulu? Minu meelest kohe mitte ei saa... Seda tõestab ka praegune üllitis."

8. Eesti, Getter Jaani "ROCKEFELLER STEET"

Getter tunnistas, et ta ei muretse üldse.

Mart Sander: "Raske uskuda, aga sel aastal on Eesti laul pika puuga muust üle. Paraleele Gerli / Gaga lauludega võib muidugi tõmmata, aga selles pole midagi halba. Laulus on nii romantikat, salapära kui lausa militaarset jõudu, noored esitajad annavad sellele leebema ja positiivse aura. Getter on erakordselt võluv oma kerges kohmakuses ja tütarlapselikkuses. Pisut häirib tema mõnetine vokaalne ebakindlus, mida aga aitavad head taustalauljad korrigeerida. Veelgi enam häirib jäigavõitu inglise keel, aga siin pole ilmselt midagi parata."

9. Kreeka, Loucas Yiorkas ft Stereo Mike "WATCH MY DANCE"

Kreeka esineja on taas hädas sellega, et laval on liiga kuum ...

Mart Sander: "Hea ja efektne esinemine ning kahtlemata on Kreeka muusikas väga maagiline joon. Kas see on ka see maagia, mis aitab Eurovisiooni võidule? Arvan, et mitte, aga ilmselt jõuavad nad küllalt etteotsa."

10. Venemaa, Aleksei Vorobjov "GET YOU"

Aleksei pajatas, et igal ühel tasub uskuda oma unistustesse. Siis need ka täituvad.

Mart Sander: "Ega Venemaa mingi väikese või tavalise asjaga esinema ei lähe, seda me juba teame. Nende laulud on ikka nagu aatompommid ühes või teises suunas. Ingliskeelne hüüatus publikule oli esimene niru muljerikkuja, seejärel alanud poistebändi disco arusaamatus keeles aga näitas, et seekord Venemaal on ilmselt muud tegemist olnud."

11. Prantsusmaa, Amaury Vassili "SOGNU"

Amauray on kurtnud, et ta peab kõikjal andma kommentaare sellest, et tema loole ennustatakse esikohta.

Mart Sander: "Tolle huvitavahäälse tenori puhul aimasin kohe, kui esmakordselt seda lugu teles nägin, et tal on otse laulmisega probleeme, ja nii praegu ka kuuleme - intonatsioon ripub nagu vana neegrinaise rinnapartii! Muidu on kõik hästi konstrueeritud - tõrjutud keel, põnev ülesehitus, väärikus ja hümnilikkus."

12. Itaalia, Raphael Gualazzi "FOLLIA D'AMORE"

Mart Sander: "Kompaktne ja samas groteskne, nagu laul Fellini filmist. Kindlasti mitte võidulugu Eurovisioonil mille peale Itaali urineeris juba ammu-ammu, aga väga kõrvapuhkav vaheldus. Laulja tundub olevat siba häälest ära, aga see ei sega itaallaste puhul iial."

13. Šveits, Anna Rossinelli "IN LOVE FOR A WHILE"

Kui Annalt uuriti pressikonverentsil, kas tema on uus Celine Dion, kostis lauljatar: "Tänan." Mäletatavasti tõi Celine Dion just aastaid tagasi Šveitsile võidu.

Mart Sander: "Juhtuvad imed ja sellinne ninnu-nännu võib tõusta juhtima, sest see eristub agressiivsetest "me-läheme-ja-võidame" lauludest ja lubab kuulajal hingata. Lauljatar on veidi ebakindel oma esituses, see võta laulult võluva, hipiliku rahuelemendi kahjuks julmalt ära."

14. Inglismaa, Blue "I CAN"

Ansambel Blue on üks kõige popimad Düsseldorfis ajakirjanike hulgas. Nad ei varja, et on tulnud võitma. Nad on müünud üle 13 miljoni albumi.

Mart Sander: "Stiil saata võistlusse mitte algajad noored (nagu Eestil sageli) vaid juba nimekad artistid, on tegelikult igati õigustatud - ka olümpiale lähevad riiki esindama siiski need, kes on juba oma kadalipu läbinud. Seekord on Inglismaa minu arust sügavas ämbris ja ma ei taha nende piinlikkusele lisa juurde valada."

15. Moldova, Zdob si Zdub "SO LUCKY"

Fännid ennustavad Moldovale viimast kohta.

Mart Sander: "Moldaavia artiste vaadates (ja kirudes) tunneb Eesti vaataja ilmselt sama, mida tundis Moldaavia vaataja kuulates Eesti esinduslaulu "Leto Svet": omal maal armastatud koomik võib vabalt muutuda võõral maal põlastusväärseks palaganiartistiks."

16. Saksamaa, Lena Meyer-Landrut "TAKEN BY A STRANGER"

Mart Sander: "Lena fenomen on minu jaoks väga põnev - Tallinna juurtega koolitüdrukul on võimalus purustada kõik rekordid ja saada taskusse kaks järjestikust võitu. Muster on tal (täpsemalt tema produtsendil) käpas ja Lena pole kaotanud seda rabedat seksapiili, mis talle ilmselt võidu ka tõi. Laulu on raske mõne konkreetse stiili alla lahterdada - taaskord pisut sama ülesehituse ja vundamendiga kui Eesti laul, mis on justnagu filtreeritud läbi euroopaliku sõela."

17. Rumeenia, Hotel FM "CHANGE"

Rumeenia laulja oli mähitud suurde seksiskandaali, mis põhjustas sponsorite lahkumise. Kuid pole hullu - produtsent leidis uued sponsorid.

Mart Sander: Rahvussolistid ja -ansamblid Eurovisioonil on niisama ununenud kontseptsioon kui rahvusmeeskonnad spordis. Rumeenia on riik, mis on tootnud erakordselt hea häälematerjaliga lauljaid, seetõttu minu jaoks pole see valik väga õigustatud. Solist on küll postiivne rõõmupall ja tema sarnasus Aleksander Rõbakiga on kaugele nähtav. Arvan, et oskuslik "seksiskandaal" tuleb talle ainult kasuks, lisades paipoisi imagole ka natuke kangemat vürtsi. Igati potentsiaalne võidulaul."

18. Austria, Nadine Beiler "THE SECRET IS LOVE"

Nadine rääkis, et palus eelmisel korral green-roomis jumalat, et ta edasi pääseks.

Mart Sander: "Taaskord üks väsitav hümn demokraatiale. Ei jaksa enam kommenteerida, ehkki laulja oli üks võistluse tugevamaid."

19. Aserbaidžaan, Ell/Nikki "RUNNING SCARED"

Aserbaidžaani esindajad on tuntud selle poolest, et ajavad pressikonverentsil imalat juttu.

Mart Sander: "Üsna mage laul, millele lisab vürtsi üsna mage esitus. Vaadates, kui ilusad on laval olevad inimesed, otsustasin koheselt minna Aseri restorani hommikusöögile."

20. Sloveenia, Maja Keuc "NO ONE"

Kui Maja sai teada, et ta pääses edasi, oli ta nõnda õnnelik, et hüppas green-roomis ja kukkus lõpuks pikali.

Mart Sander: "Kui ma kuulen stoorit sellest, kuidas naisterahvas on maganud saapad jalas oma nädalapäevad, siis ei suuda ma ka head laulu kuulates mõelda muust, kui sellest hetkest, mil ta need täna õhtul eemaldab... Aga tõesti, tugev esitus ja mitte nõrk laul, mis peaks esikümnesse kindlasti jõudma."

21. Island, Sjonni's Friends "COMING HOME"

Islandi noorukid olid üllatunud, et jõudsid finaali. Laulu looja Sjonni suri 36aastaselt insulti ja see lugu on tema mälestuseks.

Mart Sander: "Sel aastal näikse pidulike sotsiaal-hümnide vastukaaluks vaekausi teisel pool olevat 70-te aastate maiguga infantiilsed rõõmulaulud. Eks igaühele midagi. Kahtlemata pole tegu halva lauluga ja teatud muretu vabadus on meestel täitsa olemas, mis ilusamatel poistel oli kadunud jäikadesse soengutesse ja pingutatud imagosse."

22. Hispaania, Lucia Perez "QUE ME QUITEN LO BAILAO"

Hispaanlased võtavad oma esinemist väga tõsiselt - ei mingeid pidusid Düsseldorfis. Vaid proovid ja proovid! 

Mart Sander: "Ma ei tea kas kunagi näeb päeva, mil Hispaania otsustab saata võistlusele mitteladina rütmis rahmeldamist. Millegipärast on nad väga rahul oma stampidega, ehkki see neile kunagi edu ei too. Ka seekord mitte."

23. Ukraina, Mika Newton "ANGEL"

Mikat peetakse Eurovisiooni kõige ilusamaks naislauljaks.

Mika: "Väidetavalt Eurovisiooni kõige ilusam naisesineja on ka pädev vokalist. Laul oli meeldiv kuni hetkeni, mil kuuldus taaskord "meie planeet". Sellest hetkest sai laulust ökoloogilise sõnumiga manifest ja minu tähelepanu keskendus valmivale pastale köögis."24. Serbia, Nina "ČAROBAN"

Nina on YouTube`ist leitud artist. Neile ei ennustata erilist edu.

Mart Sander: "Taaskord on pendel kõikunud teise äärmusse: positiivne trinna-tränna paaritatud visuaalset silmarõõmu pakkuva retrovärvikirevusega. Kõik kokku päris õnnestunult. Pakun, et sellele laulule oleks tulnud kasuks ingliskeelne tekst. Kuigi, vaevalt et see ka siis esikohale oleks tõusnud."

25. Gruusia, Eldrine "ONE MORE DAY"

Gruusiale sümboliseerib Eurovisioonil esinemine nende vabadust.

Mart Sander: "Kuna mina pooldan suurt vandenõuteooriat - et Eurovisiooni võitja pannakse paika "kõrgemalt poolt" vastavalt geopoliitilisele situatsioonile, siis pakun välja, et Gruusial läheb väga hästi - nad vajavad Euroopa toetust. Päris võitu ei pakuks, sest Venemaa saaks selle peale tigedaks. Ahsoo, ja laul ka? Roki-räpi iga sekund kumiseb Gruusia rahva elevusest olla Euroopa ekraanidel nagu nende iidsed kirikukellad. Raske on olla laulja, kui sinu õlul lasub nii palju poliitikat."