Metallica käesolev maailmaturnee “WorldWired Tour” sai alguse 2016. aastal vahetult enne ansambli kümnenda kauamängiva “Hardwired...To Self-Destruct” ilmumist. Selle raames on muusikud jõudnud külastada juba nii Põhja- ja Lõuna-Ameerika, Aasia kui Euroopa riike. Euroopa siseareenide tuurist sai osa 650 tuhat fänni, esinemispaikade publikurekordit uuendati koguni 29 korda. “See on meie jaoks uskumatu, et kõik see toimub siiani, ka pärast pea nelja aastakümmet bändi tegutsemist, ja me ei saaks olla rohkem tänulikud,” on ansambli liikmed elevil. “Bänd tunnetab oma vastupidavuse jõudu nüüd rohkem kui kunagi varem. See oli meeldiv üllatus, et inimesed siiani hoolivad sellest bändist viisil, mida ei saa enam aastaid iseenesestmõistetavalt võtta. See on väga inspireeriv ja silmi avav. Uus staadionituur tundub ideaalne järg sellele kui hästi on uus album ja areenishowd vastu võetud, lisaks kõigele muule heale, mis hetkel Metallica maailmas toimumas on.”

Suvel naaseb Metallica taas Euroopasse, seekord veelgi võimsamalt – välishowdele mõeldud produktsiooniga. Eestis esinetakse Tartu Raadi lennuväljal ning tuuril kaasas olev lava paigutatakse Eesti Rahva Muuseumi hoone taha näoga lennuraja poole. ERMi direktori Alar Karise sõnul on Eesti Rahva Muuseumi mõte olnud sünnist saati teha Eestit ja sealhulgas Tartut suuremaks, rahvusvahelisemaks, mitmekesisemaks. “ERM on suurepärane koht maailma parimatele, olgu need siis meil esinevad artistid või näituste külastajad. Ja lõpuks võidab alati see, kellel on rohkem sõpru.”

Vaata pilguheitu võimsast välishowst ja siis loe edasi

Kontserdi korraldaja Live Nation Baltics peapromootor Eva Palm on veendunud, et Raadi lennuväli sobib esinemispaigana Metallica suure välishow läbiviimiseks suurepäraselt. “Kontserdi planeerimisel tekkis soov korraldada see kohas, mis kõnetaks publikut teistmoodi ning pakuks huvi fännidele nii Eestist kui välismaalt. Metallica on esimene sellise kaliibri staar, kes esineb nõnda ajaloolises kohas. Taolise mastaabi välishow väljakuulutamine nõuab mitmeid kuid ettevalmistusi. Ansambli esindajad käisid Raadi lennuvälja üle vaatamas juba varakevadel ning jäid nii ägeda esinemispaigaga ülimalt rahule. Kindlasti on ka Eesti Rahva Muuseumi uus kompleks avaldanud väga positiivset mõju ning aidanud Metallica Tartusse saada. Olen veendunud, et kontsert Raadi lennuväljal suve keskel pakub nii muusikutele endale kui ka Metallica fännidele erinevatest riikidest unustamatu elamuse. Mänedžmendi kinnitusel oli 2006. aasta Metallica show Tallinna Lauluväljakul bändi karjääri üks suuremaid soolokontserte. Nüüd on Tartu kord!” lisas Palm.

Bändi uus stuudioalbum “Hardwired...To Self-Destruct” pälvis positiivset vastukaja ka muusikakriitikutelt, kes on öelnud, et endiselt elujõuline ja innovatiivne Metallica on loonud nende viimase kahekümne viie aasta parima albumi, mis kõnetab ja tõmbab joone alla miljonite inimeste meeleolule. “Metallica on võtnud omaks täiskasvanuikka jõudmise, säilitades oma muusika rünnakuvõime, samal ajal lastes põhja kujutise, et hard-rock bänd peab olema ilmtingimata noor, kiire ja hullumeelne.” (New York Times): “Uus album ületab piire, minnes tagasi kaheksakümnendate rokiterrori aastakäiku.” (Rolling Stone): “See on Metallica galvaniseeritud, värskendatud, refokuseeritud ja taas ennast avastamas” (Kerrang!)

Tartus 18. juulil kõlavad nii lood Metallica uuelt stuudioalbumilt kui ka vanemad hitid, sealhulgas näiteks “Enter Sandman”, “Master of Puppets”, “Sad But True”, “Nothing Else Matters”, “Seek & Destroy”, “One” jpt.

PILETITEST

Iga Piletilevi kaudu ostetud pilet sisaldab vabal valikul kas digitaalsel või füüsilisel kujul albumi “Hardwired…To Self-Destruct” standardversiooni. Informatsiooni albumi lunastamiseks leiab ostetud piletiga kaasnevast kinnitusmeilist. Täpsed juhised, kuidas ostetud albumit edasi kinkida, juhul kui olete selle juba varem soetanud, leiate lunastuslehelt. Palume meeles pidada, et albumi füüsilise eksemplariga kaasnevad saatmis- ja käitlemiskulud.

Ja taaskord sisaldavad piletid tasuta allalaetavad MP3 versiooni valitud kontserti(de) live show(de)st, mille salvestab ja paneb kokku „Hardwired…To Self-Destruct“ albumi taga olev meeskond. Tasuta täispikkuses showde allalaetavatele versioonidele pääseb ligi skaneerides või sisestades vastava külastatud kontserdi pileti vöötkoodi veebilehel LiveMetallica.com/scan.

Piletid tulevad vabamüüki sellel reedel, 28. septembril, kell 10.00 Piletilevi internetipoes, Piletilevi müügipunktides, Circle K teenindusjaamades ja Selverites üle Eesti.

Live Nationi kontsertklubi liikmed Baltikumis saavad aga pileteid osta juba kolmapäevast, 26. septembrist. Eelismüük algab kell 10.00. Kontsertklubiga saab tasuta liituda aadressil www.fbi.ee

Kontserdile on müügil nii seisupiletid hinnaga 69 eurot kui ka Golden Circle (fännitsooni) pääsmed hinnaga 99 eurot ning erinevad VIP-paketid hinnaga 159-2199 eurot. Müügile tulevad ka Glämpingu pääsmed.

NB! Vanusepiirang 3 eluaastat. Soovitatav vanus alates 6. eluaastast.

Foto: pressimaterjalid