Tänavuse festivali esimese päeva eriprojekti tuumiku moodustavad solistid Jarek Kasar esinejanimega Chalice, selle aasta superstaarisaate võitja Rasmus Rändvee ja Liis Lemsalu. Projekt kannab nime Fankadelik ja keskendub funkyle ja soulile. Pearõhk on rütmil, eriti trummil ja bassil. Projekti liidri Reigo Ahvena sõnul on lisaks tavapärasele bändikoosseisule oodata lavale vähemalt 3 trummikomplekti parimate trummaritega Eestist ja mujaltki ning tavapärasest enam basskitarriste. Puhkpillisektsiooni juhatab saksofonist ja helilooja Siim Aimla.

Festivali programmijuhi Raul Ukareda sõnul on bluus vundamendiks suuremale osale tänapäevasest pop- ja rokkmuusikast ning seepärast tunnevad paljud esmapilgul kõige bluusikaugemadki muusikud bluusiga kohtudes end väga koduselt. Pealegi hõlmab tänapäevane bluus väga laia muusikastiilide spektrit alates arhailisest delta- ning lihvimata alternatiivbluusist kuni funky, souli ja r'n'b-ni. Parimaid palu sellest mitmekesisusest püüab Augustibluus pakkuda selgi aastal, juubelile puhul tavapärasest enamgi.

Juubelifestivali teise päeva kodumaine eriprojekt on ansambli Compromise Blue 25. sünnipäeva galakontsert, milles teeb kaasa terve rida tuntud ja tunnustatud Eesti muusikuid, teiste seas Tõnis Mägi, Riho Sibul, Margus Kappel, Laur Joamets jpt. Samas tähistab bänd ka Emil Rutiku 50. juubelit. Topeltjuubeli puhul haaravad pillid ja mikrofonid ka paljud bändi endised liikmed, Tanel Padar, Mart Mardisalu nende hulgas.

Festival Augustibluus toimub Haapsalus 2. ja 3. augustil. Kahe ööpäeva jooksul toimub seitsmel laval kokku 25 kontserti. Esinejaid saabub festivalile bluusi sünnimaalt USAst, Austraaliast, Inglismaalt, Šotimaalt, Venemaalt, Rootsist ja Taanist. Lõplik esinejate nimekiri lüüakse lukku Jaanipäevaks.