Jimmy Z ehk Jimmy Zavala, kes kuulus aastaid ka bluusidiiva Etta Jamesi ansamblisse, astub Augustibuusil rahva ette oma isikliku ansambliga Jimmy Z and The ZTribe.

Kümneid aastaid mööda maailma tuuritanud, Rod Stewartiga Rock in Rio kontserdil 300 000le inimesele esinenud ning 1985. aastal Tom Petty and The Heartbreakersi koosseisus legendaarsel Bob Geldofi Live Aid kontserdil üles astunud mees on tuntud oma virtuoossete soolodega paljudest pop-lugudest. Üks tuntumaid neist ligi 2-minutiline soleerimine suupilliga tuntud Eurythmicsi loos “There Must Be An Angel”. 1955. aastal Sacramentos sündinud mees on aastate jooksul teinud ka palju stuudiotööd. Lisaks oma neljale sooloalbumile teeb mees kaasa lugematul hulgal albumitel ja kogumikel, olles tänapäeval ka ise produtsendiks.

Augustibluusi programmijuht Raul Ukareda sõnul on Jimmy Z puhul on tegemist sillaehitajaga bluusi ja popmuusika vahel. “Aastakümneid suurte staardiga tuuritanud mees esineb oma bluusbändiga peamiselt oma koduosariigi California klubides ning seetõttu on tema saabumine Eestisse erilise tähtsusega”, selgitas Ukareda.

Festival Augustibluus toimub 2. ja 3. augustil Haapsalus. Kahe ööpäeva jooksul on seitsmel festivali laval võimalik nautida üle kahekümne kontserdi.

Festivali passid on Piletilevis juuni lõpuni müügil soodushinnaga.

Täpsema ülevaate Augustibluusi kohta leiate festivali koduleheküljelt

KUULA: