Georg Merilo peab tänavuse Bluule koosseisu suurepäraseks. „On suur au panna oma võimed proovile fenomenaalse Raivo Trassiga,“ lausus ta ja lisas, et Mai Agan on varemgi luulekontserte saatnud ja meeletuid aplause teeninud.

Augustibluusi programmijuhi Raul Ukareda sõnul on Georg Merilo püüe lisada bluusile luule näol teine mõõde väga tore, kuna luule on bluusmuusikas sõnade kujul iseenesest olemas. Möödunud aastal üles astunud Merle Palmiste ütles, et suurepäraste muusikutega esinedes tuleb alustada julgelt. „Muusika on niivõrd hea, et kohati on kahju hakata sinna sisse luuletust lugema. Samas on Vilho Meier ja Alar Kriisa, kes Bluulet mullu saatsid, head muusikud ning kohandusid meie järgi kiiresti,“ lisas ta.

Luulekontsert Bluule toimub raamatukohvikus Haapsalu Raamat ning festivali passi omanikele on kontsert tasuta. Teised Bluulesõbrad saavad pileti soetada kohapealt 5 euroga.

Augustibluusi programmi on lisandunud ka Mikk Tammepõld, kes esineb 31. juuli öösel algusega kell 1 Haapsalu VanaKino laval. Festivali täpse ajakava koos esinejate tutvustuste ja muusikanäidetega leiab festivali kodulehelt www.augustibluus.ee

31. juulil ja 1. augustil Haapsalus toimuva bluusifestivali peaesinejad on Eric Claptoni bändi pikaaegne kitarrist Andy Fairweather Low ning bluusi sünnimaalt USAst saabuvad festivalile Boney Fields ja Candye Kane. Kodumaine eriprojekt hiljuti meie seast lahkunud legendaarse B.B. Kingi mälestuseks toob lavale solistid Evelin Võigemasti, Kristjan Kannukese, Emil Rutiku ja Jan Uuspõllu. Neid saadab peamiselt Compromise Blue liikmetest koosnev ansambel. Kokku toimub festivali kaheksal laval kahe ööpäeva jooksul 30 kontserti. Augustibluusi festivali passid, mis tagavad sissepääsu kõikidele festivali kontsertidele, on müügil Piletilevi müügipunktides üle Eesti. Kontsertide üksikpileteid on võimalik osta kohapeal.