Kuidas ja millal alustasite muusikaga tegelemist?

Kris Evan: Alustasin muusikaga tegelemist viiendas klassis, kui nägin parasjagu pealt, kuidas klassivend üritas sel hetkel minu joaks tundmatus programmis midagi pusida. See, mida ma kuulsin, polnud muusika, aga huvitav oli see küll. Ma olin juba väikesest saadik loov — käisin omavoliliselt kolm aastat kunstiringis ning üritasin ka filmistsenaariumeid kirjutada ja neid siis koos klassivendadega ette näidelda. Nalja sai palju. Hiljem õppisin ka klaverit ja kolm aastat muusikateooriat.

Hugo Martin: Ma hakkasin muusikat tegema esimest korda 2010. aasta oktoobris kui oma esimese Maci kätte sain.

Nimetage kolm teid kõige enam mõjutanud artisti.

Kris Evan: Inimene, kelle pärast sai üldse muusikat hatatud tegema oli Eesti enda Mord Fustang. Sel hetkel, 7-8 aastat tagasi oli see muusika midagi täiesti teistsugust minu jaoks. Aga see oli ka veel aeg, kus ma ei osanud eristada rock-muusikat elektroonilisest. Viimaste mõjutuste sekka võib kindlasti lugeda sellise artisti nagu Tourist. Tema albumit “U” olen otsast lõpuni kuulanud vähemalt 200 korda ja tema mõjutusi võib palju kuulda ka meie enda muusikas. Ka Mura Masal ja deadmau5il on olnud suur roll läbi aastate, ei oskagi kumbagi tähtsamaks lugeda.

Hugo Martin: Välja arvatud need inimesed, kellega ma muusikat koos olen, siis musikaalselt inspiratsiooni on andnud Netsky, Fred V & Grafix, Jamie XX.

Saate teha tunniajase kõne ükskõik kellele. Kellele helistate ja millest räägite?

Kris Evan: Ma ei oska sellele vastata, sorri.

Hugo Martin: Ma tõenäoliselt helistaks kas Skrillexile, kuna ma sihuke fanboy ja tõenäoliselt räägiks elust ja ilmast.

Millal tegite viimati midagi esimest korda?

Kris Evan: Ma olin viimati esimest korda kauem kui paar nädalat üksinda teisel pool maakera. Käisin Los Angeleses mõnda aega tagasi ja tekkis moment, kus kedagi parasjagu ka külas polnud. Üsna hirmus oli alguses, aga inimene harjub ikka väga kiiresti kõigega ära.

Hugo Martin: Viimati tegin kolm päeva tagasi midagi esimest korda ja sõin purgist peedisuppi, mis oli kusjuures üllatavalt hea. Jääb kindlasti menüüsse.

Teid saadetakse üksikule saarele. Mis on need kolm asja, mis kumbki sinna kaasa võtab?

Kris Evan: Aus olla, siis kaua ma seal niikuinii vastu ei peaks. Seega tõenäoliselt telefoni, kõrvaklapid ja äkki mõne hamstri? Kui igav hakkab, saab teda kohalike loomadega seal ristsugutada.

Hugo Martin: Üksikul saarel tuleb elus püsida teadmata pikk aeg, seega ma tõenäoliselt võtaks kaasa hunniku antibiootikume, retsi Swiss taskunoa ja tulemasina ma pakun.

Nimetage veider harjumus, mis teil teineteise juures silma on hakanud?

Kris Evan: Hugo kannab absoluutselt igalpool ja koguaeg mütsi, sest ta kardab, et tuul puhub tema viimased karvad peast minema. True story.

Hugo Martin: Krisil on harjumus end lihtsalt sisse/välja lülitada. Ehk poiss suudab absoluutselt igal pool sekunditega magama jääda. Natuke nagu narkoleptik, aga samas tundub efektiivne olevat.

Millisele multikakangelastele tahaksite oma hääle anda?

Kris Evan: Laiskloom Sid “Jääajast” või Rick “Rick & Morty’st”, oleks huvitav väljakutse ja tundub üsna pingevaba impromine.

Hugo Martin: WALL·E. Ma enam vähem oskan juba seda häält teha ja oleks hea, kodune ja kerge. Pluss WALL·E oli lege karakter.

Kas sa mäletate enda esimest muusikafestivali?

Kris Evan: Minu esimene muusikafestivali kogemus võttis aset Pärnus. Kui õigesti mäletan, oli vist oli tegu sellise üritusega nagu Monster Music Festival. Ma olin siis 13-aastane, nii et ööelust ma ei teadnud veel väga midagi, aga Basto ja Olav Basoski esinesid seal. Läksin sinna koos sõbraga, kes oli äärmiselt arg ja hoidis lavaga viisakat 100-meetrilist distantsi. See oli tõenäoliselt ka esimene kord kui ma otsustasin ta hüljata ja üksinda rahva keskele tantsima suunduda. Üsna pull kogemus oli!

Hugo Martin: Esimene elamus muusikafestaril… Kui ma ei eksi, siis see oli Positivus ja ma reaalselt ei osanud midagi oodata, aga tõsiselt äge oli! Väga üle käte läks ja räme laaberdamine, aga teistpidi kogemus, mis ei unune kunagi.

Mida võib oodata Wateva ülesastumiselt Beach Grindil

Hugo Martin: Vanakooli träänsi ja tripoloski mussi. Ja veits 128 bpm süngemaid bassikäike ka.

Kris Evan: Me oleme üritanud alati tuua rahvani midagi värsket oma settides. Lisaks ägedale visuaalsele poolele saab kindlasti oodata palju veel siiani reliisimata muusikat ja ka muid natuke undergroundimaid bängereid. Aga no üks on kindel — küte tuleb!

Järgmisel nädalavahetusel, 6.-7. juulil toimub Pärnus, klubis Sunset elektroonilise muusika festival Beach Grind. Kahepäevasel sündmusel astuvad üles ühtekokku 15 artisti, teiste seas Jauz (USA), Macky Gee (UK), kohalikud suurnimed Lemon Fight ja Wateva, trummi ja bassi pioneer Sound in Noise ja Soundcloudist kuulsaks saanud magamistoa-räppar Nublu.

Piiratud koguses ühe- ja kahepäevaseid pileteid ja VIP-pääsmeid on saadaval Ticketeri piletikeskkonnas.