Igal aastal pürib võistlusele hulganisti lauljaid erinevatest riikidest, kelle hulgast lõppvõistlusele pääseb kümme. Tänavu osalesid finaalis lisaks eestlannale lauljad Rootsist, Poolast, Itaaliast, Lätist, Hispaaniast, Venemaalt, Makedooniast ja Iirimaalt.

Birgit Õigemeele sõnul tuli talle teise koha vääriliseks tunnistamine  suureks üllatuseks. „Kõik finalistid olid väga isikupärased ja tugevad lauljad. Läksin võistlusele ennekõike end proovile panema ja uusi kogemusi saama, olin õnnelik juba sellegi üle, et mind kümne hulka valiti,“ kommenteeris Õigemeel. „ Endalegi ootamatult ei pabistanudki ma lavale astudes, pigem oli eriliselt hea tunne laulda ja andsin endast parima. Süda lõi palju kiiremini siis, kui mind teise koha omanikuks kuulutati.“

Tänavuse Baltic Song Contest’i võidu napsas lätlanna Aisha, kes esindas  Lätit sel aastal ka Eurovisooni lauluvõistlusel. Birgiti sõnul on tegemist väga tugeva häälega, karismaatlilse ja energilise lauljatariga.

Baltic Song Contest toimub iga aasta 29. nädalal Karlshamn Baltic Festivali raames. Festivalipäevadel vallutavad Karlshamni tänavad veerand miljonit inimest ning erinevatel kontsertidel ja tänavatel lahutab rahva meelt ligi 700 artisti. Baltic Song Contest on aga selle Rootsi suurima tasuta festivali tipphetk. Võistlus sai kunagi alguse eesmärgiga ühendada Läänemere ümber elavad rahvad, tänaseks on sellest kasvanud aga palju laiahaardelisem sündmus.

Varasematel aastatel on võistlusel osalenud Eesti lauljatest kõige paremini läinud Maarjal, kes saavutas 2007. aastal 3. koha.