Läinud suve hakul Suurbritanniast pärit elektroonilise duo Camelphati ja muusiku Elderbrook käe läbi ilmavalgust näinud singel „Cola“ vallutas vaid paari kuuga tantsupõrandad üle ilma, jõudis mitmete raadioedetabelite tippu ning pälvis mullu novembris ka Grammy nominatsiooni parima elektroonilise- ja tantsumuusika loo kategoorias.

„Me ei tea, kuidas see juhtus,“ räägib Dave Whelan, üks kahest Camelphati liikmest Billboardile. Elderbrook lisab, et sõna „hitt“ ei käinud neil loo kirjutamise jooksul kordagi peast läbi, seda enam tuli üllatusena Grammy nominatsioon.

Whelani sõnul on „Cola“ on ebatavaline hitt. „Kui praegusel ajal liigub tantsumuusika aeglasema tempo suunas, jääb „Cola“ klassikalise house-muusika biidi juurde umbes 120 lööki minutis“. Kui praegu sõltuvad enamus reliisid väga suuresti muusikaplatvormidest ja sealsetest kuulamisnumbritest, sai singli tähelend alguse hoopiski klubide tantsupõrandatelt, kust see nii DJ-de kui publiku kaudu levima hakkas. „Kui tavaliselt on tantsuhittide trumbiks inimestele juba tuttavate lugude sämplite kasutamine, siis „Cola“ on täiesti originaalne. Eesmärk oli luua midagi kaasahaaravat.“

Singli vokaalide eest vastutaja Elderbrook tõdeb Billboardile antud intervjuus, et Londonis stuudiosessiooni käigus salve saadud loo algne versioon oli hoopis teistsugune. „Laulu osale oli väga palju ruumi jäetud, aga ma tahtsin hoida lugu pidevas liikumises, et pinge järjest kasvaks ja sedasi sai vokaal algsest plaanist oluliselt kiirem ja intensiivsem,“ räägib muusik. Ükski loo autor polnud singli edus kindel, sest tegemist on ebatavalise house-muusika palaga, kuni sõlmiti leping plaadifirmaga Hot Creations ning ülejäänud on juba ajalugu. „See oli ootamatu, tuli põhimõtteliselt mitte kusagilt. Olime alguses veidi segaduses, väga puudutatud ja seejärel superuhked. Just sellises järjekorras,“ tõdeb Whelan rahulolevalt.

Lisaks peaesinejale astuvad üles Majamasin residendid (Raadio 2), Bombossa Brothers ja DJ Qrx (Bianca). Viimaseid eelmüügipileteid alates hinnaga 18€ on võimalik soetada Ticketeri piletimüügikeskkonnast ja kohapealt enne sündmuse algust. Lisainfo sündmuse kohta leiab Facebookist.