Ikooniline Depeche Mode avaldab täna 14 stuudioalbumi nimega “Spirit.” Nii kriitikud kui fännid on füüsiliselt ja digitaalselt ilmuvat uut muusikat põnevusega oodanud. ”Spirit” on saadaval 12 looga tavaversioonina. Bänd avaldab ka 28-leheküljelise eksklusiivse vaheraamatuga 2-CD Deluxe versiooni, mille sisuks erilised kujundused ja fotod ning 5 remiksiga (Depeche Mode, Matrixxman, Kurt Uenala) lisaplaat, mille koondnimetuseks ‘Jungle Spirit Mixes’. ”Spirit” vinüülversioon ilmub kahel 180 grammisel kettal ning esitleb erilist Spirit etching tehnikat neljandal poolel.

Kuula albumit ”Spirit” siit.

Depeche Mode tähistab uue albumi ilmumise päeva eksklusiivse ja intiimse live esinemisega kontserdisarjale Telekom Street Gigs legendaarses Funkhaus Berliinis. Fännid üle maailma saavad sündmusest osa läbi HD live streami, toimuvat saab näha Depeche Mode´i Facebook ja Twitter lehel samuti Telekom Street Gigs kodulehel, ülekanne toimub 360-kraadi ja 4K.

Enne albumi avaldamise päeva esines Depeche Mode telesaates The Tonight Show Starring Jimmy Fallon ning andis Times Talk raames väljamüüdud saali ees intervjuu “New York Times” muusikapealik Jon Parelesile.

“Spirit” on legendide esimene koostöö produtsendiga James Ford koosseisust Simian Mobile Disco (Foals, Florence & The Machine, Arctic Monkeys). Tegu on järjega ülimenukale 2013. aastal ilmunud albumile “Delta Machine,” mis jõudis esikohale kaheteistkümnes riigis. Uus album on juba saanud esimesi kiitvaid arvustusi, näiteks Q Magazine nimetab uut albumit “Spirit” ”läbi aastate kõige energilisemaks Depeche Mode´i albumiks.”

Depeche Mode toetab albumi ilmumist võimsa maailmatuuriga, andes võimaluse nii uutele kui kauaaegsetele fännidele kogeda koos bändiga jalustrabavat kontserdielamust. Esimene osa tuurist, “Global Spirit Tour,” on juba müügis ning bänd esineb üle Euroopa 21 riigis 34 kontserdiga enam kui 1,5le miljonile fännile. Tuur saab avapaugu 5.mail Stockholmis ning liigub läbi Euroopa staadionide suve lõpuks Põhja- ja Lõuna- Ameerikasse. Vaata kogu tuurikava siit.

Ühe mõjukaima, armastatuima muusikalise nähtusena läbi aegade, on Depeche Mode müünud enam kui 100 miljonit plaat ning esinenud enam kui kolmekümnele miljonile fännile üle kogu maailma. 1981.aastal loodud Depeche Mode, Martin Gore, Dave Gahan ja Andy Fletcher, jätkab oma võidukäiku nii stuudios kui tuuril. Samal ajal on bänd inspiratsiooniks lugematutele artistidele ning jätkab teed innovaatorina. Depeche Mode´i 13.stuudioalbum Delta Machine jõudis 20´s riigis TOP 10´sse (ka USA´s ja UK´s), debüteeris kaheteistkümnes riigis esikohal ning möödunud maailmatuuril esines bänd kokku enam kui 2,5 miljonile fännile. 2016 aasta sügisel ilmus Depeche Mode'i Video Singles Collection.

Depeche Mode on väga tuntud ka lojaalse fännkonna poolt - Eesti Depeche Mode Fännklubi, vanim ametlikult tegutsev fännklubi vabariigis, tähistab käesoleval aastal juba 25 tegutsemise aastat. Aastast 1999 tegutseb Tallinna vanalinnas ka bändile pühendatud DM Baar.

Depeche Mode´i albumi esitlus toimub Tallinnas Okupatsioonide Muuseumis algusega kell 19.00 ning pidu jätkub otseloomulikult Depeche Mode Baaris. Okupatsioonide Muuseumis vaadatakse ringi ajaloos, kuulatakse uut albumit ning vaadatakse live-streami Depeche Mode´i Telekom Street Gigist Berliinis. Dm Baaris jätkub pidu juba lustakamas meeleolus, uut plaati ja muud meeleolumuusikat mängivad EDMFK DJ´d, pakutakse torti ning loositakse plaate.Baarist saab soetada demaatilisi vahepalasid.