"Sounds of the Universe" sisaldab kokku 13 lugu, neist kümne kirjutajaks Martin Gore, kolme Dave Gahan. Albumi produtseerib taas Ben Hillier, kes vastutas ka nende eelmise "Playing The Angel" nimelise stuudioalbumi helikvaliteedi eest.

"Tavaliselt Depeche Mode ei kasuta sama meest kaks korda. Võibolla seepärast, et sama mees ei taha meiega töötada teist korda," naljatleb Andrew Fletcher ning lisab: "Me olime temaga eelmisel korral väga rahul. Sellel korral oleme lindistanud palju rohkem lugusid kui tavaliselt, väga palju tööd on tehtud. Ta oli ikka tõeliselt hingega asja juures. Ma arvan, et me oleme valmis saanud millegi väga heaga!"

Bänd esitleb oma uut singlit esmakordselt Saksamaal Echo muusikaauhindade galakontserdil 21. veebruaril. "Alates 80ndatest on Depeche Mode olnud eeskujuks ja trendide rajajaks popmuusikas, paistes alati sundimatult ja pingevabalt, kuid alati täiesti siiralt, ületavat popmuusika minevikku ja tulevikku," seletab prof. Dieter Gorny, Deutsche Phono-Akademie juhataja.
"On suur au, et bänd esitleb oma esimest lugu oodatud albumilt eksklusiivselt just Echo pidulikul üritusel."

Uue albumi puhul mais algava “Tour of the Universe” tuuri väljakuulutamiseks peetud konverentsi ülekanne veebis oli niivõrd populaarne, et kokku jooksid nii ametlik DM veebileht kui ka videostriimi server.
"Ausalt öeldes peame tunnistama, et oleme isegi positiivselt üllatunud. Meie kontserdid on suuremad kui kunagi varem – see on hämmastav! Ma arvan, et üks põhjuseid, miks on juba nii palju pileteid müüdud, on kindlasti see, et oleme näinud kõvasti vaeva, et iga meie kontsert oleks tõeliselt hea kvaliteediga," tunnistab Fletcher.

Depeche Mode'i kontsert toimub kevadises Riias, 25. mail Skonto Staadionil ning bänd loodab näha seal ka kõiki oma Eesti fänne.
Kontserdi piletid on müügis kõikides Piletilevi müügipunktides, Statoili teenindusjaamades ja Piletilevi koduleheküljel.

Albumilt “Sounds of the Universe” leiad lood:
In Chains
Hole To Feed
Wrong
Fragile Tension
Little Soul
In Sympathy
Peace
Come Back
Spacewalker
Perfect
Miles Away / The Truth Is
Jezebel
Corrupt