Rabarock 2012, 3333€ ja ülikarm žürii

Igal bändil oli aega 40 minutit, et oma muusikariistad lavale sättida ja maha võtta ning kõige selle juures publik võimalikult kuumaks kütta. Varasematel aastatel on otsustamisel olulist rolli mänginud ka publiku kaasahuilgamise helinivoo, mida on lausa mõõdetud, ent otsuse teeb siiski žűrii, mille koosseisu kuulusid sedapuhku Rabarocki peakorraldaja Kristo Rajasaare, Jägermeistri tootejuht Janno Hert, Rada7.ee ja Tallinn Music Week esindaja Ivo Kiviorg, Rock Cafe promootor Gunnar Viese, audiospetsialist Erik Pauklin, R2 esindaja DJ MOP ning möödunud aastase Rock Liiga võitjabändi Nevesis liikmed. Kuni lõpuni jäid terava keele ja kõrvaga kohtunikud erinevate eelistuste juurde ning vaidlus kujunes kohati päris tuliseks.

Ja pole ka ime, sest auhinnaks oli 3333€ ning esinemiskoht Rabarock 2012 laval. Lisaks ka väiksemaid auhindu Jägermeistrilt ning Rock Cafelt. Näiteks said eelmisel aastal osalenud bändid lohutusauhinnaks aastase sissepääsu kõigile Rock Cafes toimunud üritustele. Pole paha! Seega, võistlustulle astusid Number Ö, Dramamama, No More FridaysLegshakerDriven ja Redneck Rampage. "Konkurents on ülitihe," nentis Jägermeistri esindaja Janno Hert, vaadates Rabarocki korraldajale Kristo Rajasaarele murelikult otsa. "Ei teagi enam, mille järgi otsustada, sest kõik on väga head muusikud ja vaata ise, kuidas igaüks publiku ülihästi käima tõmbab," nentis Hert. "Juba eelvoorud olid väga tugevad, aga fakt on, et edasisaanud 12 on seda 100% väärt," lisas juurde korraldaja Mihkel Tepp.

Von Hertzen Brothersi mänedžer: Dramamama koosneb proffidest!

Žüriiliikmete hulgast hüppas eelvoorudes külalisena läbi ka maineka Soome bändi Von Hertzen Brothersi mänedžer Toni Ritonen, kes juba esimeses eelvoorus oma lemmiku ära valis. "Mulle meeldib see Dramamama väga, nad on tõelised professionaalid!" nendis ta veendunult. "Nad teevad sellist vanakoolihõngulist muusikat, mida väga tihti ei kohta, lisaks on laulutekstidel väga sügav point ning olemas nii rütm kui ilusad meloodiad. Ma seda parima peobändi asja ei tea, aga üks on kindel - väga hea punt on see kindlasti," arvas ta. Mõni teine žüriiliige leidis jällegi, et Legshaker on justnimelt seetõttu kõva favoriit, et pakub oma omapärase etnomaigulise heviküttega publikule kõike seda, mida ühele peole vaja.

"Ma ei tea, mis saab," nentis Dramamama kitarrist Laur Joamets. "Einoh, ausalt tõesti ei tea. Ma kardan, et Legshaker võib selle asja kinni panna, sest nad ongi ju ehtne peobänd, noh!" kordas ta lavalt maha astudes täiesti enda teadmata täpselt žüriiliikmete sõnu. "Samas, praegu rahva ees olles kadus õnneks hirm täielikut ning kuna me saime just äsja salvestatud oma teise albumi, siis röövis uute lugude esitamise elevus ka ärevuse," jätkas ta juba veidi muretumalt ning jooksis võidu väljakuulutamise hetkel lavale ja tänas põlvitades publikut.

Dramamama kitarrist: kui me poleks võitnud, oleksin oma kitarrid pandimajja viinud!

Dramamama osales Jägermeister Rock Liigal juba kolmandat korda ning eelmisel aastal jäädi ülinapilt võidust ilma. Nimelt saavuti siis lausa 2.koht Nevesise järel. Sel aastal saadi lisaks peaauhinnale ka publiku lemmiku tiitel. Dramamama liikmed ei hakka enda sõnul auhinnaraha omavahel jagama, vaid maksavad sellega oma teise plaadi väljaandmisega seotud kulusid. Esimesest plaadist ongi juba liiga kaua möödas. "Ideaalne," juubeldas Laur lõpetuseks. "Muidu oleksin pidanud oma kitarrid pandimajja viima, et stuudioaega kinni maksta!"

Palju õnne ka Publiku poolt!