"Meie jaoks oli see pakkumine ikka väga ootamatu. Ausalt öeldes olime päris üllatunud ja päris õhevil," lausub trummar Meelis Juss. On ka põhjust, sest Transvocale festivalile kutsus Legshakeri esinema Saksamaa kõige mainekam folgifestivali TFF Rudolstdt programmijuht Bernhard Hanneken, kes on ka kaheksandat korda toimuva Transvocale peakorraldaja.

Transvocale pole esimene kord kui Legshaker raja taha esinema kutsutakse. Laulja Tarmo Tamm meenutab: "Sel suvel käisime Helsingis Pax festivalil, kuhu kutsus meid peale Tallinn Music Weekil nähtud kontserti estofiil Pekka Honkonen"

Aga mis muidu? "Praegu töötame uue materjali kallal ja oktoobris on oodata ka uut singlit," leidub Eestis kiirelt nõutud kontsertansambliks saanud Legshakeri mahti ka uute lugude kallal töötamiseks.

Raadio Kahe kaudu laiema publiku teadvusse jõudnud Legshakeri omaloominguline folkpunk on kangem kärakas kui nende sõprusbändiks saanud Kukerpillide "pätikantri", omades analooge mujal maailmas, kuid mitte Eestis. Ansambli potentsiaali esimesena ära tundnud DJ ning etnoloog, doktorikraadiga pungiuurija Aimar Ventsel on võrrelnud Legshakerit maailma folkpungi lipulaevadega nagu Flogging Molly või The Pogues.

Legshaker esineb Tansvocalel 16. novembril. Tallinna publik näeb Legshakerit aga 20. oktoobril klubis Rockstars (Tatari 6).