Auhinnatseremoonial tunnustatakse 2015. aasta parimaid kodumaiseid artiste. Hinnalised trofeed jagatakse parimatele albumitele muusika eri valdkondades ning kuulutatakse välja aasta parim laul ja muusikavideo.

"Aasta 2015 on olnud väga meeleolukas. Tohutult palju on tehtud tööd, kaasa löödud erinevates projektides ning mis kõige tähtsam, lõpuks nägi päevavalgust ka minu kaasprodutseeritud minialbum “RULES”," kommenteeris Liis Lemsalu. "Kaasalöömine saates “Laula mu laulu” oli minu jaoks suureks inspiratsiooniks, mis nüüdseks on andnud mulle väga palju erinevaid mõtteid ja ideid edaspidiseks," lisas laulja. "EMA on Eesti muusikamaailma särav teemant, kus premeeritakse tublisid ja andekaid inimesi. See on õhtu, mida ei tasu maha magada," arvas Liis Lemsalu.

Karl-Erik Taukar peab 2015. aastat tormiliseks ja põnevaks. "Mulle jäävad seda aastat meenutama saatejuhtimise kogemus "Eesti otsib superstaari" projektist, tuuritamine mööda Eestimaad, "Laula mu laulu" ning muusikavideo filmimine mu viimasele singlile "Segased lood". "Eesti Muusikaauhindade galat juhtida on uhke tunne, eriti koos sellise plikaga nagu Liis Lemsalu," ütles Karl-Erik Taukar.

Suurejoonelisel galal astuvad üles käesoleva aasta silmapaistvaimad artistid, kes toovad publikuni just selleks õhtuks kavandatud erilahendustega etteasted. Gala piletid on müügil Piletilevis.

Eesti Muusikaauhindade nominendid ja võitjad valib välja muusikavaldkonna professionaalidest koosnev üle 100-liikmeline žürii.

Ürituse korraldaja on Eesti Fonogrammitootjate Ühing.