Efterklangi on võrreldud Arcade Fire, Sigur Ros’i, Sufjan Stevensi ja ka Arvo Pärdiga.

Nende muusikas on müstilisi sosinaid, riituslikku koorilaulu, plahvatuslikke puhkpilliorkestri-puhanguid ning õhkõrna lüürikat. 8-liikmelise bänd-orkestrina on nad midagi indie-bändi ja kunstilise nüüdisklassika-ansambli vahepealset.

Efterklangi postrocki-eksperimendid said alguse 2000. aastal kui lapsepõlvesõbrad Casper Clausen (vokaal), Mads Brauer (elektroonika) ja Rasmus Stolberg (kitarr) hakkasid musitseerima koos Rune Molgaardi (klaver) ja trummar-trompetimängija Thomas Husmeriga. Lugude kirjutamine, lindistused ja produktsioon toimusid kõik oma jõududega poiste Kopenhaageni prooviruumis. Bändi esimene EP „Springer“ anti välja 2003 Efterklangi enda plaadifirma Rumraket alt: 500 koopiat, kõik pakendatud tehis-karusnahka.

Peagi hakkasid omanäolise Taani muusikanähtuse vastu huvi tundma mitmed plaadifirmad ning sõlmiti diil Yorkshire leibeliga Leaf, kes on välja andnud plaate artistidelt nagu Susumu Yokota, Psapp, Four Tet, A Hawk and a Hacksaw jpt. Efterklangi albumist „Tripper“ sai Leafi ajaloo kõige kiiremini müüv debüütplaat ning „Under Giant Trees“ pääses juhtima Taani singlite-edetabelit.

Kolmas täispikk album „Parades“ , kus lõi kaasa 30 muusikut: keelpillid, puhkpillid ja koorid — ilmus Efterklangil Oktoobris 2007, ning selle kiitsid ehmatavalt originaalseks meistriteoseks kriitikud üle maailma. „See on plaat mille peale tahtis Björk tulla kui ta „Verspentine’i“ kirjutas — müstiline, ennastunustav sümfooniline teos.“ ütleb Drowned in Sound. „Kui keegi julgeb väita, et poppmuusikal ei ole enam midagi uut pakkuda, pange peale see plaat ja vaadake, mis nad siis arvavad“ teeb ettepaneku Total Music Magazine.

Efterklangi on mõjutanud nende endi sõnul: Talk Talk’i album „Spirit of Eden“, Scott Walker, Animal Collective, Sufjan Stevens, Einstürzende Neubauten, Arvo Pärt, Xiu Xiu, Moondog, Joe Meek ning filmitegijatest Werner Herzog, Ingmar Bergman, David Lynch ja The Brothers Quay.

Piletid 26. novembril Von Krahli Teatri baaris toimuvale kontserdile tulevad müügile reedel, 31. oktoobril Piletilevi müügikohtades üle Eesti. Esimesed 50 piletit hinnaga 200.-, ülejäänud 300.-.

Üritussari Jazz’n’Motion on toonud Eestisse artiste nagu Roisin Murphy, Matthew Herbert Big Band, Gotan Project, the Cinematc Orchestra, Jaga Jazzist, José Gonzalez.