Märtsis toimuv kontsert saab olema juba viies ülesastumine Eestis, mis teid siia ikka ja jälle tagasi toob?

Eesti on meie muusika jaoks ilmselt üks parimaid riike maailmas. Sealsed showd on alati erilised, fännide reaktsioonid esireast tagumise otsani välja. Meil on seal alati lõbus ja me käime Tallinnas viibides alati väljas, inimesed seal on väga sõbralikud! Me tunneme end Eestis kui kodus!

Mida Sa mäletad Hurtsi esimesest kontserdist Tallinnas 2011. aastal?

See toimus suurel areenil, eks? (Hurts esines 2011. aasta jaanuaris Kalevi Spordihallis - toim.). Ma mäletan, et tol ajal oli see üks kõige suuremaid kontserdipaiku, kus me kunagi mänginud olime, meie jaoks oli see suur samm edasi. Ja ma mäletan, et publik oli lihtsalt fantastiline! Me läksime pärast kontserti Depeche Mode’i baari, kus kohtusime fännidega, ma mäletan, et meil oli väga tore!

Mis teeb märtsis toimuva kontserti eriliseks võrreldes varasemate ülesastumistega Eestis?

Nüüd on meil kolm albumit, seega palju rohkem materjali ja meie esinemist võiks kirjeldada kui teekonda. Mõned lood, mida me ei ole tükk aega mänginud, tulevad ilmselt uuesti esitamisele, meiega esinevad mõned gospeli lauljad, ootamas on uus lavashow. Seega on oodata nii uut, kui vana, ma usun, et inimesed naudivad seda!

Albumitest rääkides, teie eelmist albumit võiks nimetada “süngeks”, kuidas Sa uut albumit kirjeldaksid?

Ma arvan, et uuel albumil on sünge ja helge tasakaalus. Teist albumit võiks nimetada lausa väga süngeks ja sealt oli ainult üks võimalus edasi liikuda! Me ei tahtnud teha järjekordselt samasugust albumit ja positiivsemate lugude kirjutamine oli meie jaoks huvitav väljakutse!

Hurts saab fännidelt alati väga huvitavaid kinke, kõige põnevam neist on ilmselt päris taevatäht, millele Hurtsi nimi pandi, millised on olnud viimase aja huvitavamad kingid?

Me ei ole viimasel ajal väga palju kontserte andud, nii et kingituste osas on praegu madalseis. Loodetavasti Tallinnas saame mõne omapärase ja imelise kingituse omanikuks, mida oma kollektsiooni lisada.

See on siis ülesanne Eesti fännidele?

See on vihje!

Te näete kahekesi alati väga stiilsed välja ja paljudel stiilsetel staaridel on oma rõivabränd. Olete te mõelnud ka ise oma rõivabrändi loomise peale?

Meilt just hiljuti küsiti seda küsimust! See ei ole midagi sellist, mida me kunagi kaalunud oleks. Kui päris aus olla, siis juba muusika loomine on meie jaoks väga keeruline ja aeganõudev protsess, seega ma ei ole kindel, millal meil võiks tekkida selline hetk, et riideid disainida. Pealegi teevad teised seda nii hästi! Aga ehk on see midagi, mille peale tulevikus mõelda!

Kõigile on teada legendaarne lugu sellest, kuidas te kaks kohtusite (bändi laulja Theo Hutchcraft ja Adam tutvusid 2005. aastal ühe Manchesteri ööklubi ukse ees kaklust pealt vaadates). Kui tihti Sa klubisid külastad ja oled Sa mõnikord ka ise mõnda kaklusesse sattunud?

Ma ei käi enam klubides, aga varem käisime me päris tihti ja kõnealuses Manchesteri klubis lausa iga nädal, sest seal pakuti väga odavat alkoholi! Praegu külastan ma peamiselt baare, olen klubide jaoks liiga vana, kahjuks.

Hiljuti juhtus Eestis üks intsident, kus üks meie räppar (Suur Papa) ühele külastajale laval obaduse andis. Kui oluline on Sinu jaoks avaliku elu tegelase ja eeskujuna oma käitumist jälgida?

Ma arvan, et see on väga oluline ja sellist käitumist ei oleks kunagi võimalik seostada meie bändiga. Aga samas on meie bänd väga erinev, enamus meie fänne on naissoost, meie lood on oma natuurilt õrnemad ning me laulame peamiselt armastusest, seega ma ei usu, et selline negatiivsus oleks meie kontsertidel kunagi võimalik!

Hurts on teinud koostööd nii mõnegi muusikatööstuse suurnimega nagu Calvin Harris ja Elton John, kas Su mõtteis on veel kedagi, kellega Sulle väga meeldiks koostööd teha?

Prince oleks väga tore, tänan väga! Aga ma arvan, et ta viimasel ajal väga hõivatud. Kes veel? Mulle meeldib ka üks Rootsi bänd Niki & The Dove, nad on väga lahedad!

Theole esitati kunagi üks küsimus, millele ta vastata ei osanud, küsin seda uuesti Sinu käest, et näha, kas Sul leidub sellele vastus! Ja see kõlab nii: Kas sa pigem jääksid ilma kõikidest oma vanadest mälestustest või ei looks enam kunagi uusi?

Wow! Ma arvan, et ma pigem jääksin ilma kõigist vanadest mälestustest, sest parem on vaadata tulevikku, kui vaadata tagasi.

Theo postitas oma Instagrami klipi, kus Eesti laulja Rolf Roosalu esitab saates "Su nägu kõlab tuttavalt" oma versiooni Hurtsi loost "Wondeful Life"...

Ma tean seda!

Kuidas Rolfil esitlus välja tuli?

Ma arvan, et tal tuli väga hästi välja! Nii lahe, kui selliseid asju juhtub, see annab kinnitust sellele, kui oluliseks üks laul muutunud on. Aga et ta mikrofon oli kinnitatud pea külge, siis see võtab punkte maha! Ma annan talle 7 punkti 10st!

VÕRDLE ORIGINAALI ROLFI VERSIOONIGA:

Hurts tuleb Tallinna oma uhiuue albumi „Surrender“ kontserttuuri raames. Piletid 10. märtsil Saku Suurhallis toimuvale kontserdile on saadaval Piletilevi müügipunktides ja kodulehel www.piletilevi.ee.