Georg Otsa planeeritava ausamba rajamiseks on loodud SA Mister X, mille nõukogu esimees on maestro Eri Klas.

SA Mister X juhataja Meelis Kubitsa sõnul ei ole täna Estonia kontserdisaalis toimuv otseselt Georg Otsa mälestuskontsert, kuid kaks algatust on omavahel siiski seotud. „Tegemist on mõne kuu eest sündinud kontsertõhtu ideega, mis koondab endas suurepäraseid Eesti muusikuid, kelle kõrvale tulevad lavale ka maailma üks tunnustatumaid Sergei Rahmaninovi loomingu esitajaid Ukraina pianist Aleksei Botvinov ja Itaalia tenor Giordano Luca. Kontsertõhtule lisab aktuaalsust fakt, et Botvinov oli Ukraina äsjalõppenud presidendi valimiste kampaanias uue presidendi Petro Poroshenko usaldusisik Odessas,“ sõnas Kubits.

Mister X Tallinn Gala esimeses osas esinevad Rahvusooper Estonia solistid Helin Veskus ja Rauno Elp, erikülalisena Itaalia tenor Giordano Luca ning Pärnu Linnaorkester dirigent Mihhail Gertsi juhtimisel. Õhtu teises osas astuvad üles Aleksei Botvinov ja Art Jazz Qvartet koosseisus Andres Mustonen, Jaak Sooäär, Taavo Remmel ja Tanel Ruben. Õhtut juhib Mart Mikk.

Ukraina üks tuntumaid pianiste Aleksei Botvinov on sündinud Odessas. Esimese suure tunnustuse pälvis Botvinov 19-aastaselt, saades veel tollases NSVL-is peetud esimesel Rahmaninovi konkursil laureaadiks. Täna peetakse Botvinovi Sergei Rahmaninovi loomingu üheks enim tunnustatud esitajaks maailmas. Eesti on 43. riik, kus Aleksei lavale astub. Viimastel aastatel on ta osalenud erinevates suurtes projektides nii Euroopas kui ka Aasia riikides. Botvinovil on novaatori maine, kes otsib pidevalt uusi lähenemisi klassikalisele muusikale.

Georg Otsa tulevase ausamba asukoht otsustatakse sügiseks ja suure tõenäosusega saab see olema väljaspool Eestit. Planeeritav ausammas peaks valmima hiljemalt Eesti Vabariigi 100. aastapäevaks. Georg Ots sündis 1920. aastal Peterburis.

Mister X Tallinn Gala piletid on müügil Piletilevi, Piletimaailma ja Eesti Kontserdi kassades.