Ansamblitest Estonian Voices, Levski ja Paabel tuntud muusik Arno Tamm on Tinturat kirjeldanud kui suurepärast näidet ajastu- ja žanriülesest muusikast. "Laenud ja sämplid fonoteegist, peen ja tundlik pillimäng ning siiras ja isiklik laulmine on Tintura muusikalise maailmapildi keskmes. Mõtteliselt saavad siin kokku globaliseerunud inforuum ja traditsiooniteadlik, ent pidevas arengus olev esteetika, kus põhjamaine kulg kohtub Balkani kire ja Aafrika rütmidega," kirjeldab Tamm bändi värsket loomingut.

Mai alguses suundub Tintura koos ansambliga Puuluup ka plaadiesitlus tuurile, mille raames astutakse 4. mail üles Genialistide klubis Tartus, 5. mail Von Krahlis Tallinnas ja 10. mail jazziklubis Jasm Viljandis.

Tintura singlit „Sõnum“ on võimalik soetada SIIT ja SIIT. Lisaks saab Tinturat kuulata ka Soundcloud'is.

Tintura sai alguse 2016. aastal ühest õnnelikust juhusest, kui tänu esinemiskutsele tutvusid Lauri ja Karoliina. Veidi hiljem ühines nendega ka Taavet ning Tintura oligitäielik. Oma inspiratsiooniks peab koosseis reise ja ekspeditsioone maailma eri paikadesse, sealt kaasa toodud laule ja vinüüle,ning lõppematut soovi avastada ja leiutada seniavastamata kohtumispaiku, kus lääs kohtub idaga, põhi lõunaga, elektroonika rahvapillidega ja vana uuega