6 erinevat bändi, 6 erinevat muusikat

Eile sättisidki oma "mõõgad ja piigid" vastamisi 6 bändi: Hundinui, Lone Eskimos, Voice of Voices, Statica, Pshychiatric Ward ja Liqui Fuzz. Kõik suhteliselt tundmatud nimed, eks? Aga ärge laske end sellest petta, bändimeeste (ja ka -naiste) hulgas oli palju osavaid muusikuid ja tuntud tegelasi, alates trummar Andrus Avarandist, TV3 uudistereporterist Kristjan Rabist ning tervest trobikonnast G.Otsa nimelise muusikakooli kasvandikest.

Muusikute saatuse otsustas muusikutest koosnev žürii

Žürii esimehe autoolil istus R2 peatoimetaja Henry Kõrvits, kes oli tulnud Rock Cafesse oma naise Maris Uusna ning nende ühise pisipõnniga. Kohtunikerolli täitsid House of Gamesi solist Erik Meremaa, Dramamama kitarrist Laur Joamets, The Suni trummar Priit Mägi ning laulu- ja tantsustaar Tanja Mihhailova, kellel otsustamisega päris raskeks läks, sest võitja kuulutati välja alles kõvasti pärast südaööd, kui kontsert oli kestnud juba kell 19.00.

Metallica, Pantera, kolledžrokk...ja akustiline kontsert?

Muusikalisest elamusest saadud emotsioon kõikus seinast seina, mis ühest küljest oli hea, teisalt aga veidi segadusse ajav. Bändide etteastete vahepalaks esitas laulja Indrek Rebane oma kaunist akustilist kava, mis paraku mõjus aga Rock Cafe suurele saalile ning eelmise bändi esitusele kaasa moshinud publikule veidi kummalise pöördena. Etteastete tempo kõikus veidi liiga palju, kuid häbenemata võib öelda, et kellel oli näiteks isu kuulata Metallica ja Pantera mõjutustega muusikat, see nautis täiel rinnal Psychiatric Wardi ning Staticu esinemisi ning kellele meeldis gruuvilik muusika või kolledžrokk, leidis samuti endale meelepärase. Neidudel panid otseloomulikult kindlasti silmad särama Lone Eskimos kuumad kutid, kes lisaks heale väljanägemisele ka väga hästi pilli mängisid.

Kes liiga palju kargab, ei jõua kuhugi

Tõelist tsirkust tegid aga teismelised kuked ansamblist Voice of Voices, kes oma noorusest tulenevat ebakindlust pudelipõhja üritasid uputada. Trummar kukkus vähemalt kolm korda toolilt maha ning solisti klišeelikke publiku käima tõmbamise fraase on kohati lausa piinlik kuulata. Nende täielikuks vastandiks olid kogenud rokkarid Psyhciatric Wardist, mille solist Kristjan Rabi oli absoluutselt kõikide võistlevate bändide liidritest ainus, kes publikuga suhtles ning end juba paari sõnaga maksma suutis panna. Kristjan meeldis publikule arvatavasti ka oma pingevabaduse ning muheda huumori tõttu, mis on ehe näide sellest, kuidas rokk-kontserdi lahutamatu osa on suhtlus kuulajaga ning nalja ja eneseiroonia saab edukalt kompenseerida kõik võimalikud puudujäägid!

Naine tuli nägi ja võitis!

Võistluse võitis aga hoopis ainsa naissolistiga Liqui Fuzz, mis žürii hinnangul pakkus kõige professionaalsemat ning huvitavamat muusikalist elamust. Hapra ja haldjaliku lauljaga ansambli muusikat iseloomustas kindlus, jõulisus, emotsionaalsus ning mõnus gruuv, mitte midagi polnud pingutatud, ebaloomulik või ülepakutud. Pole ka mingi ime, tegu ju täies koosseisus vaid G.Otsa nimelise muusikakooli kasvandikega, kes näitasid suurepäraselt ära, et rahva poolehoiu võitmiseks ei tule laval nahast välja pugeda ning peen taktitunne mõjub alati paremini kui matslik raiumine. Kaotajad olid pettunud ja võitja väga õnnelik, nagu ikka! Aga nii rõõm kui pisarad on ilus emotsioon!

Vaata pilte!