Soojas suveöös antud kontserdil rääkis Jaan Tätte laulude vahele talle omasel mõtlikul moel sündidest ja lahkumistest ning teatas, et Hiiu Folgi kontsert on viimane, kus on võimalik kuulda teda ja Udupasunat sellises koosseisus koos esinemas. See oli liigutav lõpp ilusale päevale, mille kestel astusid üles lisaks Chalice, Jäääär, Kokkukukkumine ja Kaunimate Aastate Vennaskond.

Täna jätkab Hiiu Folk juubeli vääriliselt. Laupäeva kava üheks tähtsündmuseks on Islandi bändi Ylja esinemine Kassari Kiigeplatsil kell 20. Ylja on Islandi muusikas üsna värske tulija, kes on juba jõudnud kuulajaid võluda nii oma muusikaga kui muinasjutuliste videodega. Hiiu Folgi tegijatele jäi ta silma lihtsa ja samas huvitava helikeele poolest. Nende muusikas võib leida nii folgihõngu kui alternatiivsemat lähenemist.

Kassaris astub üles ka Eesti muusika raudvara Justament, kellega üheskoos tuleb lavale Hiiumaa inimestele hästi teada tuntud laulja ja laulukirjutaja Inga Mear. Koos esitavad nad lugusid varalahkunud Silvi Vraidi mälestuseks. Kõpu tuletornis annab täna aga kell 21.30 kontserdi Anu Taul, kes pärast mõneaastast puhkust on taas tagasi lavadel ning kaasas on tal ka mitmeid päris uusi laule.

Lisaks muusikale on Hiiu Folgi kavas muidki kultuurisündmusi. Täna kell 14 toimub Kärdla kinosaalis Riho Värstriku uue filmi “Maailma mustrid” esilinastus. Kaamera liigub siin äbi nelja Eesti aastaaja ja nelja maastiku: soo, metsa, ranniku ja puisniidu. Kõik, mis jääb objektiivi ette, muutub osaks mustrist, ka inimesed.

Homme ootab ees Hiiu Folgi viimane päev ning see on traditsiooniliselt kirikukontserdite päralt.