Bändi liider Dave Mustaine (48) krimpsutas kontserdi alguslaulude ajal küll kurvalt kulmu oma kuulsa punakasblondi juuksepahmaka alt. Kuid mida lugu edasi, seda rõõmsamaks seltskond laval muutus, sest neid oli kuulama tulnud Õllesummerist ja käimasolevast rallist hoolimata just see seltskond, kelle jaoks hevimetalli püha neliainsuse ühe liikme nägemine oli päriselt ka oluline.

VAATA FOTOSID:


Megadeth oleks väärinud lauluväljakut

Arusaamatuks jäi Megadethi Haapsallu planeerimine, kui pealinnas laiutas Õllesummer, sest mõlema ettevõtmise taga oli sama korraldaja. Megadeth oleks väärinud lauluväljakut. Ülisuperstaar Metallica pole Megadeth'ile jõukohane vastane, aga Slayer'ist on nad kaugelt leebemad ning meloodilisemad, omades suuremat hitipagasit. Anthrax on suutunud viimasel ajal leiutada paraja hulga tundmatuid laule, mida ka pärishevikal on raske meeles pidada.

Südamlik hevikontsert

Aga kontserdist, siis Megadeth oli äge! Kitsad liibuvad teksased, nii nagu 80ndate lõpus thrash metali bändid kandsid. Tumedad T-särgid. Pikad juuksed. On taas loll meenutada, et Eestisse on mõni maailma muutnud ansambel jõudnud kümnend hiljem. Laulja ja kidramees Dave Mustaine'i eluenergia läks pärast Metallicast välja heitmist, viha, alko ja narkootikumidega segatuna oma bändi tegemiseks. Selles bändis olles on ta suutnud kümnenditega luua meeldejäävad metal-hümne, nii et konstserdil teadustasid kõrvalseisvad juukseloopijad algavate laulude pealkirju.

Haapsalu fiasko oli üks südamlikumaid hevikontserte, mida Eesti on näinud. Õnneks, Dave Mutsaine, kes oma pahameelt tavaliselt maailma eest ei varja, polnud siiski sellele vähesele tuhendele eestlasele kitsi jagama kontserdi lõpus kiituseid.

VAATA FOTOSID: