„Oleme rõõmsalt üllatunud, et kuulajaid tuli Rannapungerjale nii palju. See näitab, et meie minifestival inimestele üheksa aasta jooksul tuttavaks ja armsaks saanud,“ ütles Guido Kangur.

Festivali avatervituseks mängis traditsiooniliselt Avinurme Puhkpilliorkester, kes seekord esines Rannapungerja jõel. Tanel Padari Blues Band astus lavale oma tuntud headuses, eriti uhkelt kõlasid Raul Ukareda kitarrisoolod. Pääru Oja ja Indrek Kruusimaa flamencorütmid panid ka mehed ise laval tantsima.

Esimese õhtu kulminatsiooniks oli Gerli Padari & The Mooni väga erakordne kontsert, mis toimus täpselt kuuvarjutuse ajal. Rahvas tantsis ja nautis enneolematult sumedat suveõhtut.

Laupäeva hommikul toimunud kanuumatk Eesti kõige käänulisemal jõel Rannapungerjal osutus nii populaarseks, et paljud huvilised ei mahtunudki matkale.

Festivalipäeva muusikalise osa avas koguperekontserdiga Stig Rästa, kellelt publik meelitas välja kolm lisalugu. Nele-Liis Vaiksoo esinemise ajal tuli taevasse vikerkaar, vanameistrid Saarsalu, Ehala ja Unt pakkusid mõnusaid jazzirütme. Üllatusena tuli kuulajate seast lavale üks julge poiss, kes laulis koos Nele- Liisiga duetti.

Valter Soosalu ja ansambli Põhja Konn esinemine puudutas kuulajaid ning sai paljude külaliste uueks lemmikuks. Punkansambel Velikije Luki ülesastumine oli mõnevõrra ootamatu, kuid väga hästi õnnestunud valik korraldajate poolt. Nii Ivo Uukkivi kui ka Villu Tamme olid suurepärases esinemisvormis.

Päeva lõpus pakkus publikule kuulamise- ja tantsurõõmu ansambel Regatt.