120 000 inimest ja lisaks muusikale niivõrd palju muud!

Wacken Open Air on rohkem kui lihtsalt muusikafestival, sest lisaks karmile muusikale lahutavad seal igal aastal külastajate meeli viikingiteküla käsitöömeistrid, erinevad rollimängud ja mõõduvõtmised, näidisvõitlused, koomikute etteasted, autogrammisessioonid oma lemmikartistidega, taastuvenergiat tootev mobiilne “Electric Hotel”, Jaan Tatika saavutuste valdkonda käivate imemasinate võistlus, tuleshowd, maali, foto ja metallitöö näitused, jalgpallistaadioni suurune metal-market ja palju muud!

Ametliku statistika kohaselt käis selleaastasel Wackenil 75000 piletiga külastajat ja 10000 VIP’i, pressitegelast, korraldajat ning esinejat. Kuluaarides räägiti aga isegi 120 000 pealisest külastajate arvust, sest paljud kohaletulnud nautisid festivaliga kaasneva viikingite küla, lisalavade esinejate ja muude atraktsioonide võlusid, kus polnud vaja tasulist pääset. Märkimisväärne on see, et festival oli juba seitsmendat korda järjest välja müüdud, mis pole vabaõhusündmuse kohta just tavapärane. Vähemalt kümme aastat on Wacken Open Air festivali melu käinud nautimas ka eestlased, sest täpselt niimitu korda on grupireise sinna korraldanud kodumaine Metal Travel Agency.

Saxon, Machine Head, Ministry, Volbeat, Cradle of Filth, UDO, Dimmu Borgir...oehh!

Festivali selleaastased peaesinejad olid Saxon, Amon Amarth, Machine Head, In Flames, Ministry, Overkill, Testament, Volbeat, Cradle Of Filth, UDO ja Scorpions, kes pidas väidetavalt oma eksistentsi viimase vabaõhu kontserdi Saksamaal. Spetsiaalsed Wackeni jaoks kohandatud seadetega etteasted andsid Dimmu Borgir keda saatis Czech National Symphonic Orchestra koos kooriga ning Sepultura koos Les Tambours Du Bronx löökriistade ansambliga.

“Rain or shine” ("saja või sära" toim.) on Wackeni moto olnud juba pikka aega. Selle aasta hüüdlauseks sobis aga pigem “rain and rain” ("saja ja saja" toim.), sest vahetult enne festivali algust ja kahel festivalipäeval taevast alla sadanud vihm muutis terve festivaliala kiirelt üheks parajaks mudaravilaks. Kohaliku ilmastatistika väitel langes laupäeval poole tunni vältel taevast 20 liitrit vett ruutmeetri kohta. Päev varem saavutatud tulemus oli 50 liitrit kahe tunni kohta. 

Porine pidu ei morjendanud festivalirahvast, küll aga kauplejaid

Festivalialal kuulutati välja täielik sõidukeeld, mis tähendas tõsiseid probleeme kaupmeestele ja teenindavatele üksustele. Tänu sellele otsusele oli pühapäevane lahkumine autojuhtidele raske, mitte aga ilmvõimatu. Kohalikud põllumehed said siinkohal demonstreerida oma abivalmidust ja saksa põllutehnika võimekust. Selleaastast festivali jääb varjutama ka üks traagiline sündmus. Viimasel festivali öösel suri vingumürgitusse külastaja, kes oli vihmasel õhtul diiselgeneraatoriga sama katte alla varju läinud ja sinna uinunud.

Kurvast sündmusest hoolimata kuulutati enne 23. Wackeni lõppu välja järgmise festivali toimumisaeg ning esimesed esinejad. Nimekamad on Deep Purple, Anthrax, Nightwish, Arch Enemy. Piletite eelmüük on alanud!

Kuna üks pilt räägib rohkem kui tuhat sõna, siis vaadake pilte!