Veteranipäevaga tänatakse ja tunnustatakse neid mehi ja naisi ning nende perekondi ja lähedasi, kes on sõjalistel operatsioonidel kodust kaugel tugevdanud Eesti julgeolekut või teenistuses viga saanud.

Kell 17–22 saavad kõik huvilised külastada Vabaduse väljakul militaarmessi, kus osalevad Eesti kaitsetööstuse liidu ettevõtted, mittetulundusühingud ja Kaitseliidu, kaitseressursside ameti ning kaitseväe üksused.

Päeva kulmintasiooniks oli kell 19 algav heategevuslik rokk-kontsert Tallinnas Vabaduse väljakul, kus esinevad Karl-Erik Taukar Band, Liis Lemsalu, Ott Lepland ja Ivo Linna koos bändiga Revals ning Kaitseliidu Tallinna maleva rockansambel Mustad Kolonelid.

Kontserdist teeb algusega kell 20 otseülekande ETV2.

Veteranipäeva – välisoperatsioonidel teeninud ja teenistuses vigastada saanud Eesti sõjameeste päeva – tähistatakse Eestis 23. aprillil. Veteranipäeval korraldatava kontserdiga tänab ja tunnustab kaitsevägi neid mehi ja naisi, kes on sõjalistel operatsioonidel kodust kaugel tugevdanud Eesti julgeolekut.

Kaitseväelased on välisoperatsioonidel osalenud alates 1995. aastast Horvaatias, Bosnia ja Hertsegoviinas, Liibanonis, Makedoonias, Iisraelis ja Süürias, Iraagis, Kosovos, Afganistanis, Malis, Kesk-Aafrika Vabariigis, Adeni lahel ning Vahemerel. Veterane on Eestis ligi 3000.