God Is An Astronaut'i seitsmes täispikk album, "Origins" on nende esimene 5-liikmelisena ja kindlustab endale koha ühe kõige jõulisema, musikaalselt ja visuaalselt leidlikuma post-rock bändina maailmas. Tuntud oma tuliste live showde poolest, kus muusika on tihedalt seotud provokatiivsete visuaalidega, peab GIAA iga oma albumit heli-fotoks või -pildiks iseendast antud ajamomendil. "Origins" on ülev, paljutahuline plaat, uhkeldades heliga, mida on hoolikalt lihvitud, kuid jääb truuks bändi enda päritolule ja mõjutustele 11. aasta tagusest ajast.

Bänd asutati 2002.a. kaksikute Niels ja Torsten Kinsella poolt Glen of the Downsis, Iirimaal. Sellest ajast saadik on lisandunud Lloyd Hanney (trummid), James Dean (klaver/sünt) ja Gazz Carr (kitarr). Uue plaadi "Origins" salvestamisel liitus bändiga ka Pat O'Donnell vokalisti, kitarristi ja klahvpillimängijana, kes oli Torsteni kõrval paljude laulude kaasautoriks ning lähenes rohkem vokaalsest ja eksperimentaalsemast aspektist.

"Origins" ilmus plaadifirma Rocket Girl alt, kes litsentseeris kunagi bändi läbimurdealbumi, "All is Violent, All is Bright" (2005). Kaheksa aasta jooksul on GIAA andnud pidevalt välja albumeid ja ühe EP omaenda Revive Records alt. (A Moment of Stillness EP, 2006, Far From Refuge, 2007; God is an Astronaut, 2008 ja Age of the Fifth Sun, 2010), kogudes sotsiaalmeedias tohutu kuulajaskonna (150,000 fänni Facebook'is, pool miljonit kuulajat Lastfm'is), esinedes rohketel tuuridel, olles tuntud kui Iirimaa kõige võimsam ja erksam live bänd.

Kontserdil astub soojendajana üles värske kodumaine instrumentaal-projekt Ocean Districts, kellel ilmus äsja jaanuaris debüütalbum "Expeditions", mis on lühikese aja jooksul saanud sooja vastuvõtu osaliseks nii kodus kui välismaal. Tallinna bänd soojendab Iirlasi ka järgmisel päeval Riias ning siirdub seejärel Soome, kus on kavas neljas linnas neli kontserti.

Piletid kontserdile on müügil Tallinnas Stanford Music kaupluses ning kohvikklubis Protest ; Tartus Stanford Music kaupluses. Eelmüügist maksab pilet 20€ ning kontserdipäeval ukselt 25€.